ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā sāk darboties amatniecības sēta (FOTO)

zz.lv

2014. gada 27. novembris 11:03

44337
Jelgavā sāk darboties amatniecības sēta (FOTO)

Šodien Jelgavā durvis ver biedrības "Pārtikas amatnieki" mājražotāju produkcijas veikals, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Viņa skaidroja, ka veikaliņā ir pieejami sieri un svaiga, bioloģiski tīri gatavota maize, cepumi un plātsmaizes, skābēti kāposti, medus un ievārījumi, gardi pašmāju āboli un dabīgas sulas, ievārījumi un sīrupi, garšvielas un piparmētru un kaņepju pārstrādes produkti, svaigas dzērvenes un saldētas zemenes, karameles un sukādes, saldējums un svaigi dārzeņi – dažnedažādi latviešu virtuves tradicionālie sezonas produkti.

Paredzēts, ka veikals aktivizēs un laika gaitā papildinās savus plauktus ar jaunām novadā ražotām un gādātām precēm. Piemēram, šeit būs nopērkams pirmais Latvijā sertificētais bioloģiski ražotais saldējums.

Veikala interjers iekārtots tā, lai atbilstu gan mūsdienu gaumei, gan atgādinātu par stabilām vērtībām senlatviešu ikdienā, sacīja Kaņepone.

Interjeru rotā gan 80 gadus veca milzīga pūra lāde, ozolkoka bufete, gan gadsimtus pārdzīvojuši skapji, kuros karājas un pircējus pievilina nepārtikas preces – pinumi, austi audumi, kokizstrādājumi un lakati, rokām darinātas kartiņas un no dzintara produktiem gatavota kosmētika.

Vienā no veikala telpām paredzēta nesteidzīgāka pasēdēšana pie gardiem cepumiem un siltas tējas, kafijas vai tikko iegādāta garduma.Veikals atrodas Pasta ielā 41. Tā oficiālā atklāšana paredzēta šodien plkst.15. Savukārt no plkst.16 līdz plkst.19.30 ar jautrām aktivitātēm un degustāciju piedāvājumiem līdzās veikalam ikviens interesents tiks iepazīstināts ar veikala produkcijas sortimentu un "Pārtikas amatnieku" piedāvājumu.

Atklāšanas dienā būs iespējams satikt arī pašus ražotājus, iztaujāt un noskaidrot sev interesējošo informāciju par kādu no pārtikas vai nepārtikas produktiem.

Jau iepriekš ziņots, ka Jelgavas novada biedrība "Pārtikas amatnieki" plānoja Jelgavā, Pasta ielā 41, izveidot novada amatnieku tirdziņu jeb "Jelgavas novada amatniecības sētu", savukārt Jelgavas novada pašvaldība šai iecerei atvēlēja līdzfinansējumu 31 000 eiro apmērā.Biedrības "Pārtikas amatnieki" valdes priekšsēdētāja Antra Zeiliņa uzskata, ka ieguvēji no projekta realizācijas būšot visi – gan pilsētas iedzīvotāji, gan Jelgavas novads, kā arī paši pārtikas amatnieki.

"Projekta virsmērķis ir sekmēt Jelgavas novada nevalstisko organizāciju sadarbību sociālās uzņēmējdarbības jomā, kā arī popularizēt Jelgavas novada amatnieku izstrādājumus, piedāvājot pilsētas iedzīvotājiem un viesiem svaigus, veselīgus pārtikas produktus un vietējo amatnieku izstrādājumus," skaidroja biedrības vadītāja.

Foto: Raitis Puriņš