ZZ.lv ARHĪVS

«Zemgale/LLU» izbraukumā Liepājā pārspēj hokeja čempionāta līderus

Maija Laizāne

2014. gada 23. novembris 12:20

199
«Zemgale/LLU» izbraukumā Liepājā pārspēj hokeja čempionāta līderus

Latvijas virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīra kārtējā spēlē jelgavnieku pretinieki bija pašreizējie tabulas līderi HK «Liepāja». Piekāpušies liepājniekiem pirmajā spēlē savās mājās, «Zemgale/LLU» hokejisti izbraukumā panāca revanšu – pēcspēles metienos uzvara ar 3:2.

Kā pirmajā periodā, tā visā spēlē mājinieki, kas kļuvuši par Rīgas «Dinamo» oficiālo fārmklubu un šai spēlei bija pastiprinājuši rindas ar «Dinamo» hokejistu Juri Upīti, izdarīja krietni vairāk metienu pa Toma Konrāda sargātajiem jelgavnieku vārtiem, taču mūsējo aizsardzība un jo īpaši vārtu vīrs spēja ar tiem tikt galā.

Rezultātu, gan tikai otrā perioda sākumā, tomēr atklāja liepājinieki – septītajā minūtē, mūsējiem spēlējot mazākumā, 1:0 panāca jau minētais J.Upītis. Tikmēr jelgavnieki turpināja savu aizsardzības un pretuzbrukumu spēli, kas arī atmaksājās – perioda otrajā pusē vispirms viesu vārtsargu ar «šāvienu» no zilās līnijas pārsteidza Miķelis Freimanis, pēc tam jau vadībā komandu izvirzīja jelgavnieku statistikas rezultatīvākais vīrs Rihards Remiņš (piespēles Artūrs Āboliņš, Artūrs Batraks, Olafs Aploks). 

Nokļuvuši iedzinējos, liepājnieki trešo trešdaļu uzsāka ar pamatīgu ofensīvu. Aizsargam Jānim Bullītim nopelnot noraidījumu, mājiniekiem vairākumā izdevās arī rezultātu izlīdzināt, taču līdz pamatlaika beigām tā arī palika tikai otrā ripa, kurai izdevies iespraukties HK «Zemgale/LLU» vārtos.

Pēcspēles metienos no pirmā trijnieka precīzi savos metienos ir mūsu Andis Āboliņš un liepājnieku Sergejs Daņilovs. Turpinājumā jelgavnieku galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs atkal metienu uztic Andim, kas uz brīdi pat izraisa tiesnešu neizpratni, taču viss izrādās atbilstoši noteikumiem. Andis ar vēl vienu viesu vārtsarga apspēli un pēc tam arī Toms, atvairot liepājnieka Mika Komula izgājienu, pierāda, ka visi iepriekšējie notikumi nav nejaušība.

«Puiši nospēlēja kā komanda – ar raksturu, pašatdevi. Konrāds vārtos bija izcilā līmenī, man nav ko piebilst,» par maču Liepājā teic galvenais treneris J.Linkēvičs.  

Foto: Ruslans Antropovs