ZZ.lv ARHĪVS

«Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts» – elektrovilciens Gulbenē, garšas tūre Jelgavā un Ventspils piedzīvojumu parks

LETA

2014. gada 21. novembris 22:27

965
«Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts» – elektrovilciens Gulbenē, garšas tūre Jelgavā un Ventspils piedzīvojumu parks

Par "Veiksmīgāko jauno tūrisma produktu" šogad atzīta elektrovilciena ekskursija "Atklāj un iepazīsti Gulbeni", akcija "Garšas tūre Jelgavā" un Ventspils Piedzīvojumu parka jaunā atrakciju zona.

Elektrovilciena ekskursijas "Atklāj un iepazīsti Gulbeni" atklātas pērn un jau pirmajā sezonā vilcieniņš izvizinājis vairākus tūkstošus ekskursantu, norāda Tūrisma attīstības valsts aģentūrā (TAVA). Ekskursijas garums ir deviņi kilometri, ilgums - aptuveni pusotra vai divas stundas.

Savukārt akcijas "Garšas tūre Jelgavā" laikā jelgavniekiem un pilsētas viesiem ir iespējams iepazīt Jelgavas tūrisma apskates objektus, nobaudīt Jelgavas pilsētas īpašo piedāvājumu - pamatēdienu "Hercoga bura", desertu "Šarlotes skūpsts" un atspirdzinošo dzērienu "Jelgavas bellini". Akcija norisinās jau otro gadu.

Tikmēr Ventspils Piedzīvojumu parka jaunā atrakciju zona tika atklāta pērn maijā. Tā papildus esošajām izklaidēm piedāvā bērnu autoskolu, mākslīgā ledus slidotavu, tramplīnlaivu, bampermašīnas un bamperlaivas.

Konkursā "Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014" šodien atzinības rakstus saņēma arī gardēžu tūre "Nobaudi Bauskas īpašos ēdienus", ekskursiju programma "Rotaļas ar zīmēm" maizes ceptuvē "Lāči", laivu maršruts pa Misu no A7 līdz Plakanciemam, atpūtas un kabeļa veikborda parks "BB Wake Park" Liepājas Karostā, tūrisma maršruta "Via Hanseatica" ceļojumu plānotājs "travel.viahanseatica.info" un mobilā aplikācija.

Tāpat atzinības raksts tika piešķirts veselības augu brīvdabas funkcionālajai ekspozīcijai "Lādes Avotiņos" Limbažu novadā un Atpūtas un kabeļa veikborda parkam Liepājas Karostā. Šis tūrisma produkts saņēma arī žūrijas speciālo balvu. Žūrijas speciālbalvu par ieguldījumu vēstures saglabāšanā un atzinības rakstu saņēma arī konkursam pieteiktais Ārlavas bānītis amatnieku sētā "Kauliņi" Valdemārpilī.

Konkursā piedalījās kopumā desmit tūrisma produkti, kuri izveidoti atbilstoši nolikumam, proti, sākot ar 2013.gada 1.janvāri.Konkurss par jaunajiem tūrisma produktiem norisinās jau trešo gadu pēc kārtas.

Konkursa uzvarētāji tikai apbalvoti šodien "Latvijas Tūrisma foruma 2014" laikā. Forums norisinās jau 11.gadu un pulcē tūrisma nozares profesionāļus no visas Latvijas.