ZZ.lv ARHĪVS

Amatu vidusskolas pavāri izmēģina absolventa sagādātu «Balto» (ar foto)

Lāsma Antoneviča

2010. gada 19. aprīlis 12:45

1972
Amatu vidusskolas pavāri izmēģina absolventa sagādātu «Balto» (ar foto)

Kārtainie jogurta kokteiļi, dažādi saldie deserti, piemēram, ar biezpienu, saldo krējumu, jogurtu un sukādēm, kā arī sāļās ruletes pirmdien bija Jelgavas Amatu vidusskolas 3.kursa pavāru veikums, kas tapa sadarbībā ar Tukuma piena kombinātu, kā produkciju uz skolu bija atvedis izglītības iestādes absolvents Mihails Reinvalds.

«Mēs būtu priecīgi, ja uzņēmēji un absolventi vairāk sadarbotos ar skolu, jo tā var gan popularizēt savu darbību, gan tas ir arī patīkams atbalsts skolai, ka iegūstam produktus un jaunas idejas gatavošanai,» teic Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru pasniedzēja Aina Tāluma, pauzdama gandarījumu par sava bijušā audzēkņa ieceri piedāvāt topošajiem pavāriem izmēģināt, ko var pagatavot no piena produktiem.«Pirms tam ar audzēkņiem pārrunājām receptūru, nedaudz pamēģinājām. Tas būs labs papildinājums ideju bankai,» turpina skolotāja.M.Reinvalds Jelgavas Amatu vidusskolu absolvēja pirms septiņiem gadiem, un ir ļoti pateicīgs par skolā gūtajām zināšanām. «Tās daudz noderējušas ne tikai darbā, bet arī dzīvē,» viņš teic, atklādams, ka pēc skolas veidojis strauju karjeru – no pavāra palīga līdz šefpavāram, kā arī no viesmīļa līdz bārmenim. Savukārt darbu piena kombinātā sācis, jo vēlējies ko mainīt savā dzīvē.