ZZ.lv ARHĪVS

«Zemgalei/LLU» uzvara pēcspēles metienos

Maija Laizāne

2014. gada 1. novembris 20:30

1127
«Zemgalei/LLU» uzvara pēcspēles metienos

Latvijas virslīgas čempionāta kārtējā spēlē šodien Jelgavas Ledus hallē «Zemgale/LLU» guva 5:4 uzvaru pret «Ogre/Sāga97» vienību. Tas gan izdevās tikai pēcspēles metienos, kur precīzs bija Olafs Aploks.

Pirmā perioda vidusdaļā 3:0, otrajā trešdaļā vēl 4:1, perioda noslēgumā jau 4:3, bet pāris minūtes pirms mača beigām – 4:4. «Bezatbildīga spēle,» galvenajam trenerim Jevgeņijam Linkēvičam par šādu notikumu pavērsienu secinājums bija īss.

Spēles sākums jelgavniekiem izdevās tiešām pārliecinošs. Rezultātu jau pirmajā minūtē pēc Raivja Kurņigina un Riharda Remiņa piespēlēm atklāja O.Aploks. Septītajā izcēlās Artūrs Āboliņš ar asistentiem Kristapu Milleru un Juri Ziemiņu. 13. minūtē no Artūra  piespēles ripu vārtos raidīja J.Ziemiņš. Pašās perioda beigās gan kapitulēja arī  mājinieku vārtsargs Nikolajs Žurkovs, taču otrā cēliena sākumā R.Remiņa acīgu ripas sūtījumu vārtu guvumā realizēja R.Kurņigins, atjaunojot uz tablo visai komfortablo trīs punktu pārsvaru – 4:1.

Tomēr komforts izrādījās mānīgs un paredzamā uzvara spēles izskaņā teju izslīdēja no rokām. Pēcspēles metienos pirmajos divos izgājienos R.Remiņam un Miķelim Freimanim ogrēniešu vārtsargu neizdevās apspēlēt, taču ripu atvairīja arī jelgavnieku vārtu vīrs, un trešajā duelī veiksmīgs bija O.Aploks.

Nākamā spēle «Zemgale/LLU» komandai, kas patlaban «dzīvo» turnīra tabulas piektajā vietā, 15. novembrī Ventspilī pret HK «Mogo», kas atrodas stāvu augstāk. 

Foto: Ruslans Antropovs