ZZ.lv ARHĪVS

Seminārs par reiderismu viesnīcā «Zemgale»

zz.lv

2014. gada 17. septembris 11:45

297
Seminārs par reiderismu viesnīcā «Zemgale»

23.septembrī plkst 10 viesnīcā „Zemgale”, Skautu iela 2, Jelgavā, notiks seminārs „Vai Tava uzņēmuma kapitāldaļas vēl pieder Tev?”. 
Pulksten 9.40 sāksies reģistrēšanās un neformāla iepazīšanās. Līdz pulksten pusvieniem plānota lekcija par reiderismu. 

Reiderisms – tā praksē jau ierasts dēvēt dokumentu falsifikāciju u.c. prettiesiskas darbības, kas veiktas, lai pārņemtu komercsabiedrību, tās vadību (līdzeklis) un īstenotu pārņēmēja interesēm vien atbilstošus plānus (mērķis). Komerclikumā, likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru” un citos tiesību aktos vēsturiski ir veikti neskaitāmi grozījumi, lai uzlabotu komercdarbības tiesisko regulējumu un izskaustu reiderismu Latvijā. Seminārā tiks apskatīta aktuālā tiesu prakse un spēkā esošo tiesību aktu regulējumu plusi un mīnusi reiderisma apkarošanas jomā. 

Semināra saturs: 
♦ Reiderisma izpausmes.
♦ Reiderisms un Komerclikums.
♦ Reiderisms un Krimināllikums.
♦ Kā  novērst reiderismu?
♦ Finanšu un ekonomisko noziegumu prevencija.       

Uzaicināts eksperts būs Aldis Alliks. ZAB “VARUL” padomnieks zvērināts advokāts Aldis Alliks ir pazīstams kā zvērināts advokāts ar plašu tiesu lietu pieredzi civiltiesiskās atbildības un cietušo pārstāvēšanu finanšu un ekonomisko noziegumu jomās. Aldis Alliks ir Eiropas Krimināllietu advokātu asociācijas biedrs, Latvijas Krimināllietu advokātu biedrības valdes loceklis, kā arī Starptautiskās tirdzniecības palātas (International Chamber of Commerce) pirms 10 gadiem izveidotā krāpšanas un citu finanšu un ekonomisko noziegumu apkarošanas un to seku novēršanas dienesta “FraudNet” pārstāvis Latvijā. Noslēgumā varēs uzdot jautājumus un nesteidzīgi pabeigt savstarpējo iepazīšanos neformālā atmosfērā.

Dalības maksa: LTRK un JRTA biedriem – vienam pārstāvim bez maksas, katram nākamajam 10 EUR +PVN, nebiedriem 20 EUR +PVN. 

Reģistrējieties jau tagad: jelgava@chamber.lv (Baiba, tel. 28646086); jrta.asociacija@gmail.com (Ligita, tel. 63027404).