ZZ.lv ARHĪVS

Ozolniekos notiks ES lauksaimniecības konsultantu tikšanās

zz.lv

2014. gada 15. septembris 09:12

214
Ozolniekos notiks ES lauksaimniecības konsultantu tikšanās

Lai diskutētu par sadarbību lauksaimniecības konsultāciju jomā, Jelgavas novada Ozolniekos šodien sāksies Eiropas lauksaimniecības un lauku attīstības konsultantu asociācijas konference, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) pārstāve Iveta Tomsone.

Eiropas lauksaimniecības konsultantu tikšanās sāksies ar mācību braucienu uz saimniecībām un konsultāciju birojiem Latvijā un Lietuvā, bet rīt lektori diskutēs par lauksaimniecības konsultantu kooperāciju Austrumeiropas lauksaimniecības un lauku vides attīstībai.

Konferencē "Konsultāciju dienestu tīklošanās veicināšana ar Austrumeiropu lauksaimniecības un lauku telpas attīstībai" piedalīsies lauksaimniecības nozares konsultanti no Šveices, Uzbekistānas, Īrijas, Baltkrievijas, Ungārijas, Beļģijas, Serbijas, Bulgārijas, Azerbaidžānas, Moldovas, Dānijas, Polijas, Latvijas un Lietuvas.

Kā ziņots, Eiropas Lauksaimniecības un lauku konsultantu asociācija dibināta pagājušā gada 23.septembrī Berlīnē, apvienojot 15 lauku konsultāciju dienestus no 11 valstīm.

Vienotas Eiropas lauku konsultantu organizācijas dibināšanas ideja radās 2002.gadā, kad LLKC Latvijā pulcēja Eiropas valstu konsultāciju dienestu pārstāvjus. Kopš tā laika LLKC virzītā ideja pamazām guva plašāku atbalstu vispirms kaimiņu Lietuvas konsultāciju dienestā, vēlāk – vācu valodā runājošajās valstīs, šogad tai pievienojās arī Īrijas, Ungārijas, Bulgārijas un vēl citas Eiropas valstis.

Organizācijas darbības mērķis ir nodrošināt lauksaimniekiem maksimāli augstvērtīgu pakalpojumu sniegšanu, stiprinot viņu konkurētspēju. Tādējādi Latvijas zemniekiem un nozares konsultantiem paveras plašākas iespējas gūt jaunas zināšanas un pieredzi par labāko pieeju modernai un efektīvai saimniekošanai.