ZZ.lv ARHĪVS

«Jelgavas» basketbolistus vadīs Gulbis; komandu papildinājis Pļavnieks

LETA

2014. gada 13. septembris 20:05

479
«Jelgavas» basketbolistus vadīs Gulbis; komandu papildinājis Pļavnieks

Latvijas basketbola komandu "Jelgava" nākamajā sezonā vadīs Mārtiņš Gulbis, bet vienības sastāvu papildinājis perspektīvais saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kurš šovasar Eiropas čempionātā pārstāvēja Latvijas U-20 izlasi, informē vienība.

Zīmīgi, ka vasarā "Jelgava" nenokārtoto finansiālo saistību dēļ netika apstiprināta jaunās sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) dalībnieču pulkā, taču pēcāk savus parādus nokārtoja un turnīrā tomēr startēs.

Par jauno "Jelgava" treneri kļuvis 23 gadus vecais Gulbis, kurš 2011.gada nogalē tikai 20 gadu vecumā pārņēma "Barons kvartāls" vienības grožus. Tiesa, šī gada februārī viņu amatā nomainīja Edgars Teteris, bet pats Gulbis kļuva par viņa asistentu.

"Smagi strādājam treniņos divas reizes dienā. Esmu ieradies Jelgavas pilsētā un gatavs strādāt ar milzu atbildības sajūtu un ar lielu entuziasmu. Ticu, ka smagi un cītīgi darbojoties būs iespējams Jelgavas komandu atgriezt un noturēt augstā līmenī. Turklāt šī ir pilsēta ar lielu iedzīvotāju skaitu, daudziem basketbola faniem un entuziastiem, kas seko līdzi šim sporta veidam. Ļoti pozitīvi, ka šeit ir attīstīta infrastruktūra, lai basketbols attīstītos ļoti labā kvalitātē," pauda Gulbis.

Starpsezonā Jelgavas komandas rindas skārušas vairākas izmaiņas. Komanda tiek būvēta no jauna, un vienības rindās trenējas gados jauni un perspektīvi basketbolisti, kuriem treneri paredz labas izaugsmes iespējas tuvākajos gados.

"Gatavošanos sezonai uzsākām jau augusta sākumā, kad manā vadībā darbojās visi Jelgavas jaunie basketbolisti, kas vēlējās sevi pierādīt un iesaistīties cīņā par vietu lielās komandas sastāvā," izteicās Gatis Justovičs, kurš aizvadītajā sezonā vēl bija spēlētājs "Jelgavas" komandā, taču nu uzsācis trenera karjeru un darbosies kā Gulbja asistents.

"Pēc vairākām sezonām "VEF Rīga" rindās Jelgavā atgriezies 1995.gadā dzimušais saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kurš basketbolista gaitas uzsāka Jelgavas sporta skolā. Es viņam šajā sezonā paredzu nozīmīgu lomu komandā, un ar neatlaidīgu darbu Kristapam ir liela iespēja kļūt par laba līmeņa saspēles vadītāju," vērtē Gulbis.

Ar komandu kopā trenējas vēl divi citi Jelgavas sporta skolas absolventi Jānis Bērziņš un Uvis Stroganovs.

Sestdien "Jelgava" aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, savā laukumā mērojoties ar LBL otrās divīzijas komandu "Limbaži".

"Jelgavas" basketbolisti sezonu sāks 1.oktobrī ar mājas spēli pret trīskārtējiem Latvijas čempioniem "VEF Rīga".

Iepriekšējā sezonā "Jelgava" vecākā trenera Mareka Bajāra vadībā LBL regulārajā turnīrā finišēja devītajā vietā un nesasniedza izslēgšanas spēles.