Jelgavnieka kēksiņi britu karalienes dārza svētkos

Pavārs Sergejs Golubevs izbraukājis visu pasauli, bet tagad atgriezies dzimtajā pilsētā, lai jelgavniekiem piedāvātu svešumā noskatītus gardumus.
Pēc daudziem prombūtnes gadiem Sergejs pavisam nesen ir atgriezies dzimtajā pilsētā un teic, ka grib palikt šeit, prom vairs nebrauks. Par to, ka Sergejs meklē pastāvīgu darbu, izdzirdējis restorāna «Plate» vadītājs Eduards Beļinskis un uzaicinājis uz pārrunām. Redzēdams, ka restorāna un virtuves līmenis ir augsts, viņš nolēmis palikt. Sergejs restorānā strādā tikai mēnesi, taču ēdienkartē jau ir ieviestas jaunas uzkodas, salāti, būs arī otrie ēdieni un saldie. Uz Jelgavu viņš atvedis ēdienu receptes, kas zināmas Anglijā, Francijā, Japānā.
Dzīve aizved uz jūru
Par pavāru Sergejs strādā jau 27 gadus – darba gaitas sācis 16 gadu vecumā. Savu mūžu saistīt ar pavāra profesiju nolēmis jau 13 gadu vecumā. Pēc televīzijas pārraides, kurā tika gatavots ēdiens, Sergejs tā ieinteresējies, ka arī pašam gribējies kaut ko pamēģināt. Pirmajā reizē gan nesanācis tā, kā rādīts pa televizoru, bet gatavot iepaticies. Kopš tā laika Sergejs ik pa laikam mājās kaut ko pagatavojis un gaidījis, kad varēs sākt apgūt pavāra profesiju.
Beidzis Jelgavas 5. vidusskolu, mācīties par pavāru Sergejs devās uz Rīgu. Pēc tam pienācis laiks iet armijā. Tā dzīvē sanācis, ka ceļš aizvedis uz jūru. Pavāra prasmes Sergejs mācījies arī jūrniecības skolā. 22 gadu vecumā puisis sācis strādāt uz kuģa par pavāru, un 14 gadu Sergejs bijis šefpavārs.
Gatavo karalienei
Strādājot par pavāru uz kuģiem, sanācis apbraukāt visu pasauli. Tik daudz ceļojot, Sergejs redzējis daudz interesantu cilvēku un virtuvju. Piecus mēnešus nostrādājis arī Itālijā. Beigās liktenis aizvedis uz Angliju. Paziņa, kura jau kādu laiku tur strādājusi prestižā uzņēmumā, aicinājusi arī Sergeju pamēģināt. Jaunajā darbavietā bijuši apmierināti ar viņa veikumu, tāpēc Sergejs palicis Anglijā. Uzņēmumā, kas apkalpo arī Bekingemas pili, nostrādāti pēdējie astoņi gadi.
Visu rakstu lasiet piektdienas, 12. septembra, «Zemgales Ziņās». Foto: Agris Samcovs
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”