ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. «Zemgale/LLU» svin sezonas pirmo uzvaru – pret «Mogo» 5:1

Maija Laizāne

2014. gada 11. septembris 06:47

1832
Hokejs. «Zemgale/LLU» svin sezonas pirmo uzvaru – pret «Mogo» 5:1

Latvijas virslīgas čempionāta vienīgā šāvakara spēle norisinājās Jelgavas Ledus hallē, kur mājinieki ar pārliecinošu 5:1 pārspēja hokeja klubu «Mogo».

«Komanda bija pozitīvi noskaņota, spēles plānu izpildījām par simts procentiem, un uzvara pelnīta,» jelgavnieku galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs atzina, ka pēc zaudējuma pirmajā spēlē pret liepājniekiem cītīgi strādāts, analizējot kļūdas, un neslēpa prieku, ka puišiem pēc neveiksmīgā starta tik ātri izdevies «savākties».

«Zemgale/LLU» vārtus šovakar sargāja Toms Nuka, kuru pretiniekam izdevās pārspēt tikai reizi – otrajā periodā, komandai spēlējot vairākumā, precīzs bija Aleksandrs Kerčs. Mājinieki toties šādas skaitliskā pārsvara izdevības realizēja veselas četras: pirmajā un trešajā periodā Olafs Aploks (piespēles Rihards Remiņš, Raimonds Upenieks, Mārtiņš Mežulis), otrajā pēc Aploka un Remiņa piespēles Raivis Kurņigins un tā paša perioda noslēgumā no Remiņa un Kurņigina piespēlēm Juris Ziemiņš. Ziemiņa kontā arī otrā perioda vidusdaļā gūtie pēc skaita trešie vārti (piespēles Didzis Jansons, Valentīns Feoktistovs).

Kopumā spēle izcēlās ar visai ievērojamu noraidījumu daudzumu – jelgavniekiem deviņi, pretiniekiem – 13, tostarp četras minūtes uz soliņa aizvadīja Vladimirs Mamonovs par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju, pēc kuras mūsu Sandi Grīnbergu ar pārsistu lūpu nācās nodot mediķu gādībā.   

Foto: Ruslans Antropovs