ZZ.lv ARHĪVS

Sestdien – ar «Liepāju»

Maija Laizāne

2014. gada 5. septembris 17:08

128
Sestdien – ar «Liepāju»

Ar pirmajām spēlēm rīt startēs Latvijas hokeja virslīgas čempionāts. «Zemgale/LLU» komandas pretinieks Jelgavas Ledus hallē būs jaunizveidotais hokeja klubs «Liepāja».

Jelgavnieku galvenais treneris Jev­geņijs Linkēvičs atzīst, ka virslīga kopumā ir spēcīgāka nekā iepriekšējā sezonā, kad «Zemgale/LLU» līdz ar «Kurbadu» un HS «Rīga/Prizma» iesaistījās arī medaļu sadalē, nopelnot bronzu. Klāt nākušas divas spēcīgas komandas – «Mogo» un «Liepāja», ar kurām arī abas pirmās spēles: 6. un 10. septembrī. 

«Pirmais mērķis ir sasniegts – komanda izveidota,» pēc mēnesi garā treniņu procesa un vienlaikus arī spēlētāju atlases apstiprina J.Linkēvičs. No iepriekšējās sezonas «Zemgale/LLU» rindās būs Raivis Kurņigins, Rihards Remiņš, Juris Ziemiņš, Artūrs Āboliņš, Māris Miezis, Olafs Aploks, Artūrs Batraks, Kristaps Millers, Jorens Grauds, Raimonds Upenieks un vārtsargs Toms Nuka. No «Rīga/Prizma» vienības pārnākuši Sandis Grīnbergs, Daniels Riekstiņš un vārtsargs Toms Konrāds, Šveicē iepriekšējo sezonu spēlējis Mārtiņš Mežulis, Vācijā Miķelis Freimanis, «Ozolnieki/Monarch» rindās Valentīns Feoktistovs, Jelgavas U20 komandā Kristaps Klāvs Veršuns un Renārs Zeltiņš.

Kā vienota komanda puiši gan trenējušies vien dažas nedēļas, tāpēc jo vērtīgākas izrādījušās piecas aizvadītās  pārbaudes spēles – pret Zemgales Amatieru līgas izlasi, virslīgas komandām «Jūrmala HASC» un «Sāga/Ogre», divreiz pret MHL B grupā spēlējošo lietuviešu «Žalgiri». «Visas vinnējām, bet svarīgākais, ka atklājās mīnusi un vājās puses, kas treniņu procesā nebija uztveramas,» atzīst galvenais treneris.

Septiņas komandas piecos riņķos aizvadīs 30 regulārās sezonas spēles. Pirmās vietas ieguvējs  nopelnīs vietu pusfinālā, bet pārējām sešām būs iespēja par to cīnīties.

«Starts būs grūts, bet panikot negribu, jo sezona gara. Arī par vietu regulārajā turnīrā nebūtu īpaši jāuztraucas, jo visas komandas iekļūst izslēgšanas spēlēs. Pats galvenais ir turnīra gaitā šiem «pleiofiem» sagatavoties,» uzsver J.Linkēvičs. Tas, protams, ietver arī centienus ar pilnu atdevi aizvadīt ik maču, ko līdzjutēji aicināti vērtēt Jelgavas Ledus hallē – pirmās četras kalendārā mūsējiem mājas spēles.