ZZ.lv ARHĪVS

Semināru ciklā uzņēmējiem – par elektroniskajiem dokumentiem un parakstiem

zz.lv

2014. gada 3. septembris 13:38

140
Semināru ciklā uzņēmējiem – par elektroniskajiem dokumentiem un parakstiem

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Jelgavas nodaļa, Jelgavas ražotāju un tirgotāju asociācija aicina apmeklēt pasākumu no semināru cikla uzņēmējiem „Uzņēmēju Brokastis”.

Uzņēmēji tiek gaidīti viesnīcā „Zemgale”, Skautu ielā 2 jau pulksten 9.40 uz reģistrēšanos. Pulksten 10 sāksies pats seminārs, kura tēma būs par elektroniskajiem dokumentiem un parakstiem – vai tie der un vajadzīgi ikvienam? Semināra moto: datorpele nekož un e-paraksts atvieglo darbu ikvienam! – Intensīvi un atraktīvi par vissvarīgāko.

Gadsimtiem ilgi vārds dokuments tika uzskatīts praktiski par sinonīmu vārdam papīrs, taču laiki mainās un, protams, uz labo pusi. Par datoriem un viedtelefoniem neviens vairs nebrīnās, taču pieņemt elektroniskos dokumentus un parakstus nesokas viegli.

Kāpēc tā? Normatīvais regulējums ir kārtībā, datori un internets ir pieejami visās organizācijās. Kur ir problēma? Mūsu galvās! Ieradumiem ir liels spēks, dokumenti papīra formā ir tik ierasti. Tiesa gan, tas netraucē vienlaikus žēloties par to, ka papīra vajag ārkārtīgi daudz un tas ir dārgs, printeru tinte vai toneris arī un tad vēl tās papīru grēdas arhīvā... 

Cik procenti dokumentu jūsu organizācijā ir elektroniskā formā (netiek izdrukāti)? Atbildei vajadzētu būt: tuvu 100% „parastās” organizācijās un nedaudz mazāk tajās, kurās papīra dokumenti tomēr vēl ienāk ar Almas tanti un Pēteronkuli – ierindas privātpersonas apkalpojošajās. Bet organizācijām savā starpā apmainīties ar papīra dokumentiem nav nekāda pamata un nav arī izdevīgi. Tad kāpēc to turpinām? Negribas padomāt? Baidāmies strādāt citādi? Papīra dokumenti šķiet drošāki?... Ir vērts ieskatīties elektronisko iespēju pasaulē un ieraudzīt tās pievilcību.

Semināra apakštēmas:
Papīra vai elektroniskie dokumenti? Drošība, ērtums, izmaksas.

Praktiskās darbības, ja paralēli pastāv gan papīra, gan elektronisko dokumentu plūsmas.

Elektroniskais paraksts un darbības ar elektroniski parakstītiem dokumentiem: e-paraksta nesēju veidi; atsevišķu dokumentu un vairāku dokumentu vienlaicīga e-parakstīšana; e-paraksta koplietošana; elektroniskās dokumentu pārvaldības sistēmas – ieskats; e-dokumentu glabāšana – drošība un pieejamība.

Seminārā uzstāsies eksperte Ieva Kalve – konsultante ar vairāk kā 20 gadu pieredzi dokumentēšanā, ekonomikas zinātņu doktore, docente Biznesa augstskolā "Turība", piecu grāmatu, daudzu rakstu un „Dokumentu un biroja pārvaldības rokasgrāmatas” vadošā autore. 

Pasākuma noslēgumā būs iespēja uzdot jautājumus un nesteidzīgi pabeigt savstarpējo iepazīšanos neformālā atmosfērā. Dalības maksa: LTRK un JRTA biedriem – vienam pārstāvim bez maksas, katram nākamajam 10 EUR+PVN, nebiedriem 20 EUR+PVN.

Reģistrējieties jau tagad: jelgava@chamber.lv, tālrunis 28646086 (Baiba); jrta.asociacija@gmail.com; 63027404 (Ligita).