ZZ.lv ARHĪVS

Starptautiskajā izstādē «Rīga Food 2014» Zemgali pārstāvēs 70 dalībnieku

zz.lv

2014. gada 24. augusts 10:21

255
Starptautiskajā izstādē «Rīga Food 2014» Zemgali pārstāvēs 70 dalībnieku

Starptautiskajā izstādē "Rīga Food 2014", kas notiks Ķīpsalas izstāžu kompleksā Rīgā no 4. līdz 7.septembrim, Zemgales kopējā ekspozīcijā būs gandrīz 70 dalībnieku, turklāt vairāk mazo uzņēmumu.

Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) sabiedrisko attiecību speciālists Juris Kālis aģentūru LETA informēja, ka Zemgale būs pārstāvēta ar gandrīz 70 dalībniekiem, kuru skaits, salīdzinot ar pērno gadu, gandrīz divkāršojies.

"Tas tāpēc, ka Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padome atbalsta šo pasākumu un mudina visas 22 reģiona pašvaldības pievērsties mazās uzņēmējdarbības, tostarp mājražošanas, attīstībai, dodot iespēju ikvienam uzņēmējam popularizēt savu produkciju gan vietēja, gan starptautiska mēroga izstādēs–gadatirgos," skaidroja Kālis.

Mazo uzņēmēju dalība izstādē "Rīga Food 2014" jau otro gadu notiek ar pašvaldību finansiālu atbalstu. Zemgales kopējā ekspozīcija aizņems 240 kvadrātmetru platību.

"Pirmoreiz būs pārstāvēti Jelgavas pilsētas mazie uzņēmumi, kas piedāvā garšvielas un to maisījumus, dažādus saldumus, pinumus, dekorus un ziedu kompozīcijas galda klāšanai un kokā darinātus interjera priekšmetus," skaidroja ZPR pārstāvis.

Viņš turpināja, ka līdzīgi pirmoreiz savus keramikas izstrādājumus un prasmes ēdienu gatavošanā demonstrēs Dobeles Amatu mājas meistari, bet uzņēmēji no Neretas novada piedāvās Sēlijas dabīgajās pļavās ievāktu dažādu ziedu medu un citus biškopības produktus, konditorijas un gaļas produktus, kā arī gaumīgus, mājās austus linu dvieļus, galdautus un sedziņas.

"Jelgavas novada Svētes pagastā ceptā bioloģiskā maize pircēju atzinību iemantojusi pat Briselē, taču SIA "Sēļu zeme" no Jaunjelgavas novada un SIA "Tērvetes maize" no Tērvetes novada cepuma paraugus izstādes apmeklētāji varēs nogaršot pirmoreiz," pauda Kālis.

Savukārt Pļaviņu novada Aiviekstes pagastu izstādē tāpat pirmo reizi pārstāvēs SIA "Ecos" alus darītava "Burši". Uzņēmuma vadītājs Mārtiņš Daģis lepojas, ka šī ir otrā alus darītava Latvijā, kurā vārīšanas procesā izmanto ar malku kurināmu krāsni. Arī izejvielas ir tikai dabīgās, lai varētu gatavot dzīvo alu, skaidroja ZPR pārstāvis.

Pārtikas ražojumu izstādē būs pārstāvēti arī Aizkraukles,Jelgavas, Ozolnieku, Kokneses, Rundāles, Iecavas, Skrīveru, Viesītes un Vecumnieku novads, bet visplašāk – ar 14 dalībniekiem – Bauskas novads.

Piedāvātās produkcijas paraugu klāstā apmeklētāji varēs novērtēt kūpinājumus un gaļas izstrādājumus, sierus, ārstniecības augu tējas, dabiskas sulas, sīrupus, augļu, ogu un dārzeņu konservus, konditorijas izstrādājumus, tostarp ķiploku ledenes un sviesta karameles, kā arī grauzdētu cigoriņu dzērienu un kafiju "Alīda", konservētus gliemežus eļļā, apceptas maltas kaņepes, mājas saldējumu un citus lauku labumus, kas ražoti Zemgalē, informēja Kālis.