ZZ.lv ARHĪVS

«Latvijas pienu» turpmāk vadīs Anita Skudra

zz.lv

2014. gada 20. augusts 20:41

808
«Latvijas pienu» turpmāk vadīs Anita Skudra

Latvijas zemnieku kooperatīviem «Trikāta KS», «Dzēse» un «Latraps» piederošā uzņēmuma SIA «Latvijas piens» valdes priekšsēdētājas pienākumus sākusi pildīt Anita Skudra, līdzšinējā «NP Foods» komercdirektore Baltijas valstīs, «Ziņas» informēja uzņēmuma mārketinga direktore Ramona Kalniņa. 

SIA «Latvijas piens» patlaban piedzīvo iekšējas pārmaiņas, kas sakritušas ar īpašu situāciju tirgū – Krievijas embargo ES pārtikas produktiem, kas jo sevišķi skar piena nozari. Neapšaubāmi, tas ir izaicinājums pārņemt uzņēmuma vadību šajā situācijā,» saka A.Skudra, papildinot: «Tomēr «Latvijas piens» ir spēcīgs zīmols. Pirmkārt, tā pamats ir stiprs – tie ir Latvijas zemnieki, otrkārt, tas ražo simtprocentīgi vietējos produktus, sākot ar izejvielām līdz pat gatavai produkcijai. Tas mani uzrunāja. Ticu, ka ar savu pieredzi un zināšanām biznesa procesu organizēšanā spēšu palīdzēt sakārtot un attīstīt uzņēmumu.»

A.Skudra absolvējusi LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (2001. gadā), kā arī ieguvusi maģistra grādu Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (2004. gadā). Līdz šim jaunā «Latvijas piena» vadītāja bijusi «NP Foods» komercdirektore Baltijas valstīs, savukārt pirms tam strādājusi «Statoil Fuel & Retail Latvia» par mazumtirdzniecības reģionu vadītāju.

Jāatgādina, ka vasaras sākumā uzņēmums pārtrauca darba attiecības ar iepriekšējo vadītāju Raimondu Freimani. SIA «Latvijas piens» 2013. gada apgrozījums bija 37 miljoni eiro, peļņa pirms nodokļu nomaksas – 1,6 miljoni eiro, savukārt neto peļņa – 455,8 tūkstoši eiro. Uzņēmums ražo gan sieru, gan industriālos produktus – vājpiena koncentrātu un krējumu, kas galvenokārt paredzēti eksporta tirgum. Eksports patlaban veido 90 procentu no «Latvijas piena» saražotā, un nozīmīgākie ārvalstu tirgi ir Lietuva, Igaunija, Ukraina, Vācija, Slovākija, Čehija, Polija un Lielbritānija.