ZZ.lv ARHĪVS

Zemgales apgabaltiesa skatīs pārsūdzēto lietu par divu bērnu seksuālu izmantošanu

zz.lv

2014. gada 14. augusts 09:03

352
Zemgales apgabaltiesa skatīs pārsūdzēto lietu par divu bērnu seksuālu izmantošanu

Šodien Zemgales apgabaltiesa apelācijas kārtībā plāno skatīt krimināllietu par divu mazgadīgu meiteņu seksuālu izmantošanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Jēkabpils rajona tiesas spriedumu krimināllietā par dzimumtieksmes apmierināšanu ar mazgadīgo un netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo pārsūdzējis apsūdzētā advokāts.

Jau ziņots, ka marta sākumā Jēkabpils rajona tiesa piesprieda divu mazgadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā apsūdzētajam vīrietim 12 gadu un sešu mēnešu cietumsodu.

Tiesa atzina apsūdzēto par vainīgu dzimumtieksmes apmierināšanā ar mazgadīgo un netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo.Likumā paredzētā sankcija gan ir daudz bargāka, jo par šādiem noziegumiem var piespriest mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu līdz 20 gadiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis vairākkārtīgi panāca, ka divas mazgadīgas meitenes uzturējās pie viņa dzīvoklī. Izmantojot mazgadīgo nespēju izprast notiekošo un nespēju pretoties savas mazgadības dēļ, apsūdzētais apmierināja savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā un veica netiklas darbības, kas atstāja sekas cietušo psihiskajā veselībā.