ZZ.lv ARHĪVS

Eksotisks eksports – Latīņamerika

zz.lv

2014. gada 11. augusts 18:45

216
Eksotisks eksports – Latīņamerika

Jelgavas viesnīcā "Zemgale", Skautu ielā 2, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) rīko kārtējo "Eksporta rītu". Pasākums notiks 19. augustā plkst.10.

Latīņamerikas valstis vidusmēra Latvijas uzņēmumam šķiet gan ģeogrāfiski, gan kulturāli ļoti tāls un neizprotams tirgus. Vienlaicīgi daudzas Latīņamerikas valstis tieši šobrīd piedzīvo strauju ekonomisko izaugsmi, kas var būt izdevīgs tirgus Latvijas uzņēmumiem. Kuras reģiona valstis būtu piemērotākās? Kas jāņem vērā, lai uzsāktu darbību šajā reģionā? Šādi un līdzīgi jautājumi tiks izskatīti šajā tikšanās reizē.

Izbraukuma "Eksporta rītā" Jelgavā eksporta pieredzes stāstā par divām Latīņamerikas valstīm – Meksiku un Brazīliju – dalīsies "Brīvā Viļņa" pārdošanas speciāliste Irma Arrendondo un "Biosan" starptautiskās pārdošanas speciāliste Katrīna Djačenko.
 
Programma

09:50 - 10:00 Rīta kafija, uzkodas

10:00 – 10:20 Iepazīšanās

10:20 – 11:10 Dienvidamerika – iespējas Latvijas uzņēmumiem

11:10 – 11:30 Kafijas pauze

11:30 – 12:20 "Biosan" pieredze Brazīlijas tirgū

12:20 – 13:00 Diskusija

Dalības maksa pasākumā ir 10 EUR, toties DNB bankas klientiem (juridiskām personām) – bez maksas.

Reģistrēšanās: jelgava@chamber.lv. Papildu informāciju varat saņemt, sūtot jautājumus uz e-pastu LTRK_info@chamber.lv.

LTRK ir brīvprātīga, politiski neitrāla biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi.

Pēc biedru skaita LTRK ir Latvijā lielākā uzņēmēju nevalstiskā organizācija, kura apvieno 1 002 individuālus uzņēmumus un 60 nozaru asociācijas. LTRK pārstāv uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, kā arī sniedz pakalpojumus, lai Latvijā būtu izcili uzņēmumi, izcilā uzņēmējdarbības vidē.

LTRK darbojas trīs jomās: 1) uzņēmējdarbības vide 2) uzņēmumu konkurētspēja 3) eksports.

LTRK ir pilntiesīga starptautiskā tirdzniecības un rūpniecības kameru tīklojuma – vairākus gadu simtus darbības pieredzi uzkrājušo un daudzu miljonu visas pasaules uzņēmēju apvienojošo Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas (EUROCHAMBRES) un Starptautiskās Tirdzniecības palātas (ICC) – biedre. Biedrība ir viena no vecākajām Latvijas nevalstiskajām organizācijām – LTRK ir uzņēmēju balss un atbalsts kopš 1934.gada.