ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. Kluba «Zemgale/LLU» komanda pieteikta virslīgas čempionātam

Maija Laizāne

2014. gada 7. augusts 19:31

1270
Hokejs. Kluba «Zemgale/LLU» komanda pieteikta virslīgas čempionātam

Jelgavas hokeja kluba «Zemgale/LLU» komanda ir to septiņu vidū, kas līdz plānotajam datumam – 1. augustam – iesniegušas pieteikumus līdzdalībai 2014./2015. gada sezonas Latvijas virslīgas čempionātam.

Kluba prezidents Armands Ozollapa atklāj, ka Latvijas Hokeja federācijas maija sapulcē interesi par dalību virslīgā bija izrādījušas 12 komandas, taču oficiālu pieteikumu nu iesniegušas septiņas, un šāds skaits palika nemainīgs arī pēc LHF virslīgas direktorāta vakardienas sēdes. 

«Septiņas – virslīgai tas patiesībā ir optimāli, jo Latvijā nav tik daudz spēlētāju, lai 12 komandu čempionāts varētu notikt pietiekami augstā līmenī,» spriež jelgavnieku galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs. A.Ozollapa savukārt pēc sanāksmes federācijā pavēstīja, ka jaunais nolikums paredz prēmēt pirmo trīs vietu ieguvējus ar attiecīgi 40, 20 un 10 tūkstošiem eiro. Līdz ar pērnās sezonas bronzas medaļniekiem HK «Zemgale/LLU» šogad virslīgā dalību pieteikuši čempioni «Rīga/Prizma» un sudraba laureāts «Kurbads», jaunizveidotā komanda «Liepāja», «Jūrmalas HASC», HK «Mogo» un «Ogre/Sāga 97». No iepriekšējās sezonas sešām virslīgas komandām pieteikumus neiesniedza «Daugavpils», «Ozolnieki/Monarch» un «Dinamo/Juniors».

Uz «Zemgale/LLU» pirmo treniņu Jelgavas Ledus hallē šonedēļ sanāca ap divi desmiti hokejistu, nākamajā jau bija pievienojušies vēl daži interesenti, un kluba vadītājs teic, ka vēl kādi pieci seši ir izrādījuši interesi. Komandas galīgais sastāvs būšot zināms pāris nedēļas pirms čempionāta, kas startēs 6. septembrī.

Foto: Agris Samcovs