ZZ.lv ARHĪVS

Citadeles grupa pusgadā pārsniedz visa 2013. gada peļņu, sasniedzot rekordu – 14,4 miljonus eiro

zz.lv

2014. gada 23. jūlijs 10:37

61
Citadeles grupa pusgadā pārsniedz visa 2013. gada peļņu, sasniedzot rekordu – 14,4 miljonus eiro

Šī gada pirmo pusgadu Citadeles grupa noslēgusi ar 14,4 miljonu eiro neauditēto peļņu, kas ir par 74% vairāk nekā 2013. gada pirmajā pusgadā un par 6% vairāk nekā 2013. gadā kopā.

„Šobrīd novērojama stabila un pakāpeniska rezultātu uzlabošanās visos segmentos – rezultātu būtiski neietekmē atsevišķi darījumi vai īstermiņa efekts. Arī eiro ieviešanas ietekme ir bijusi mazāka, nekā sagaidījām,” saka bankas Citadele valdes loceklis Aldis Paegle. „Līdz ar to var teikt, ka trīs gadus īstenotais attīstības plāns ir ieviests un sāk nest rezultātus.”

„Ņemot vērā, ka Latvijas ekonomika pakāpeniski turpina augt, pamazām uzlabojas arī iedzīvotāju maksātspēja un daļa klientu spēj dzēst savas saistības pat pilnībā. Tādējādi šī gada pirmajā pusgadā Citadeles grupas izveidoto uzkrājumu apmērs ir bijis mazāks nekā iepriekšējā gadā,” skaidro A. Paegle.

"Mēs redzam, ka Citadelei ir liels izaugsmes potenciāls. Banka ir gatava nākamajam attīstības posmam un pozitīvi raugās uz nākotnes perspektīvām," saka bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Citadeles grupas neauditētie dati liecina, ka 2014. gada pirmajā pusgadā grupas kopējie aktīvi ir 2,6 miljardi eiro. Grupas kredītportfelis ir 1,1 miljards eiro, bet noguldījumu portfelis – 2,2 miljardi eiro.