ZZ.lv ARHĪVS

Kristīgi demokrātiskā savienība un Latvijas Atdzimšanas partija paraksta sadarbības memorandu

zz.lv

2014. gada 21. jūlijs 09:33

201
Kristīgi demokrātiskā savienība un Latvijas Atdzimšanas partija paraksta sadarbības memorandu

Šodien Kristīgi demokrātiskā savienība (KDS) un Latvijas Atdzimšanas partija (LAP) paraksta sadarbības memorandu, aģentūru LETA informēja KDS ģenerālsekretārs Armands Agrums.

KDS birojā, Skolas ielā 21 - 613, plkst.12 notiks preses konference, kuras laikā tiks parakstīts abu partiju sadarbības memorands, kā arī preses pārstāvji tiks informēti par KDS un LAP turpmāko kopīgo darbību.

Ideju abiem politiskajiem spēkiem apvienoties apstiprina abu partiju līderi Māra Viktorija Zilgalve (KDS) un Andris Rubins (LAP).

Jaunās apvienības politiskais mērķis ir valsts ekonomiskās sistēmas izvērtēšana un izmaiņas. Valsts izaugsme iespējama, ja galvenie nosacījumi ir cilvēka cieņas respektēšana, ģimene kā prioritāte, labklājības nodrošināšana visiem valsts iedzīvotājiem, kā arī kristīgo vērtību atzīšana.

Abu partiju vadītāji un valdes locekļi uzskata, ka apvienošanās ir sākums tādam politiskajam spēkam, kas, kopīgi startējot 12.Saeimas vēlēšanās 2014.gada 4.oktobrī, apliecinās savu politisko gribu straujiem soļiem uzlabot Latvijas iedzīvotāju nodarbinātību un labklājības līmeni.

"Liberālā ekonomika ir sevi pārdzīvojusi. Tās vietā jānāk citai ekonomiskajai sistēmai - sociālajai tirgus ekonomikai. Tas ir moderno Vakareiropas valstu ekonomiskais modelis, kura ieviešana Latvijā ir garantija valsts izaugsmei," uzsver KDS valdes priekšsēdētāja Zilgalve."Netaisnīgā nodokļu politika, reģionu panīkums, augstais korupcijas līmenis, kā arī aktīvo cilvēku aizbraukšana ir redzamās sekas, kas norāda, ka pēdējais laiks valsts ekonomiskajā sistēmā veikt nepieciešamās un kardinālās izmaiņas," apstiprina LAP valdes priekšsēdētājs Rubins.

Jaunā apvienība aicina pievienoties arī citas partijas un politiķus, kuri uzskata, ka pašreizējā liberālā politika un ekonomiskā sistēma ir nonākusi strupceļā. Tā reāli nespēj izvest Latviju uz attīstības ceļa.

Jūnija vidū KDS ir pievienojusies partija "Par prezidentālu republiku" (PPP). Abu politisko spēku starpā jau ir izveidojusies sekmīga sadarbība.

Abas partijas PPR un LAP, saglabājot savu patstāvību, apvienoto darbību veiks ar Kristīgi demokrātiskās savienības nosaukumu. Kristīgie demokrāti ir lielākais un ietekmīgākais politiskais spēks Eiropā un daudzās pasaules valstīs.