ZZ.lv ARHĪVS

Birokrātijas mazināšanai Straujuma likvidē 65 izveidotas darba grupas

zz.lv

2014. gada 11. jūlijs 18:51

245
Birokrātijas mazināšanai Straujuma likvidē 65 izveidotas darba grupas

Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") parakstījusi rīkojumu, ar kuru par spēku zaudējušiem atzīti 65 rīkojumi par dažādu darba grupu, padomju, ekspertu un vadības grupu izveidi.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas (VK) Komunikācijas departamenta vecākā referente Sabīne Spurķe, administratīvā sloga mazināšanai VK sadarbībā ar ministrijām veica premjera rīkojumu analīzi par dažādu darba grupu izveidi un secināja, ka daļa spēkā esošo Ministru prezidenta rīkojumu ir zaudējuši savu aktualitāti vai tajos noteiktie uzdevumi jau ir izpildīti.

Līdz ar to attiecīgās darba grupas, padomes, ekspertu un vadības grupas tika atzītas par spēku zaudējušām.

VK direktore Dreimane uzsvēra, ka pēc Ministru prezidenta apstiprināto darba grupu pārskatīšanas un inventarizācijas turpināsies darbs ar Ministru kabineta rīkojumu, Ministru kabineta noteikumu, likumu un citu normatīvo aktu izvērtēšanu. "Valsts pārvaldes prioritāte nemainīgi ir birokrātijas un normatīvo plūdu mazināšana un sakārtošana, tādēļ turpināsies darbs pie sistēmiskiem risinājumiem, ierobežojot normatīvisma pieaugumu," norādīja Dreimane.

Atbilstoši "www.likumi.lv" datiem pašlaik spēkā esošs ir 6621 Ministru prezidenta rīkojums, 10 731 Ministru kabineta rīkojums, 3757 Ministru kabineta noteikumi, kā arī citi tiesību akti.

Kā aģentūra LETA uzzināja VK, likvidēto darba grupu vidū ir arī pērn augustā izveidotā darba grupa Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības efektivitātes uzlabošanai, kas darbojās ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadībā, kā arī pagājušā gada maijā izveidotā darba grupa likumprojekta izstrādei par grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā.

Likvidēta arī 2012.gada decembrī izveidotā vadības grupa lauksaimniecības zemes efektīvas un ilgtspējīgas izmantošanas nodrošināšanai, 2012.gada maijā radītā darba grupa normatīvā regulējuma izvērtēšanai valsts noslēpumu saturošas informācijas aprites jomā, kā arī 2012.gada janvārī dibinātā "Reformu vadības grupa" un Nacionālā attīstības plāna 2014. līdz 2020.gadam izstrādes vadības grupa.

Likvidēto vidū ir arī 2010.gadā veidotās darba grupas "No valsts budžeta finansētu funkciju izvērtēšanai un priekšlikumu sagatavošanai funkciju optimizācijai", "Par Valsts pārvaldes politikas attīstības padomes personālsastāvu", "Par funkciju audita grupu un funkciju audita veikšanu komersantu uzraudzības jomā", "Par funkciju audita grupu un funkciju audita veikšanu izglītības iestāžu uzraudzības jomā" un citas.

Vecākās darba grupas, kas likvidētas ar Straujumas rīkojumu, veidotas 1999.gadā, tajā skaitā "Lauku attīstības konsultatīvā padome" un "Noziedzības novēršanas padomes sekretariāts".