ZZ.lv ARHĪVS

Bauskā par 28 tūkstošiem eiro top veikparks

zz.lv

2014. gada 18. jūnijs 11:36

843
Bauskā par 28 tūkstošiem eiro top veikparks

Sākusies Bauskas veikparka iekārtošana. Mūsas krastos top ietaises trošu nostiprināšanai. Veikparks būs Mūsā starp peldvietu un jauno tiltu, skaidrojis biedrības «Par aktīvu un veselu sabiedrību» pārstāvis Modris Lešinskis. Ūdens aktivitātes notiks lejpus pilsētnieku iecienītās peldvietas, tādējādi dažādojot aktīvās atpūtas iespējas un nodrošinot, ka veikotāji netraucēs peldētājus.

M. Lešinskis noliedzis skeptiķu iebildes par Mūsas nepiemērotību ekstrēmā ūdenssporta aktivitātēm: «Ūdens līmenis upē, arī parkam atvēlētā teritorijā, ir pietiekams, lai ar šo sporta veidu varētu pilnvērtīgi nodarboties. Lucavsalā Rīgā ir seklāks. Vietā, kur būs tramplīns, ir nedaudz dziļāks. Arī trošu sistēma pāri upei ir pietiekama garuma.»

Ir sagādāts nepieciešamais aprīkojums, tas viss ir sertificēts, atbilst noteiktajām drošības normām. Pašlaik tiek būvētas trošu sistēmas, uzstādīts namiņš apkalpojošajam personālam. Ja nebūs neparedzētu aizkavēšanos, iekārtas varēs izmēģināt jau jūnijā, informē Bauskas Dzīve.

«Strādājam paši un aicinām talkā draugus. Kopīgiem spēkiem izpļauta upmala, vēl atsevišķos posmos upē jāizpļauj meldri. Darba pietiek, taču pēc tam pašiem būs prieks te sportot,» stāstījis Kristaps Kalniņš. Viņš upmalā sastapts, stiprinot balstu pamatnes.

Latvijā pašlaik darbojas ap 20 veikparku, tie ir gan lielākajās pilsētās, gan mazpilsētās. Šis ekstrēmais ūdenssports kļūst arvien populārāks. Bauskas veikparka būve iespējama, izmantojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas finansējumu. Projekta kopējās izmaksas ir 28 333 eiro.