ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. «Geto spēlēs» uzvar «Mani sadzēla bites» un «Pentagons»

Uldis Veilands

2014. gada 16. jūnijs 12:15

2396
Basketbols. «Geto spēlēs» uzvar «Mani sadzēla bites» un «Pentagons»

Atšķirībā no futbola, kur «Geto spēles» tikko sākušās, «Geto Basket» aliansē svētdien aizvadīts jau trešais posms. Kā paskaidroja biedrības sporta kluba «Pērkons SK» valdes loceklis Jānis Tiltiņš, sacensības pie Zemgales Olimpiskā cenra reizē bija arī Jelgavas čempionāta otrais posms ielu basketbolā.

Par uzvarētājiem kļuva komanda ar savdabīgo nosaukumu «Mani sadzēla bites». Uzvarētāji finālā ar 15:10 spēja uzveikt titulēto «Armet». Trešā vieta komandai no Rīgas – «Vino». Šīs sacensības bija arī 2.posms Jelgavas pilsētas čempionāta ielu basketbolā.


«Armet» grupu turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus, tā dēļ jau ceturtdaļfinālā iznāca spēkoties ar neērtajiem «Jelgavas krekliem» (Ģirts Pommers, Edgars Ķīvītis, Mārtiņš Ivanovs), kas izrādīja cienīgu pretestību. «Armet» aizcīnījās līdz finālam, kurā pretim stājās «Mani sadzēla bites», kas pirmajā posmā ieguva 4.vietu un līdz finālam nokļuva relatīvi vieglāk nekā oponenti.


Spraigā mača galotnē, pateicoties Kristapa Vereščagina un Jāņa Bērziņa precīzajiem tālmetieniem, «Mani sadzēla bites» izcīnīja pirmo panākumu, kliņģeri un īsto rupjmaizi no ceptuves «Lāči», kā arī 15 punktus kopvērtējumā un tiesības pārstāvēt Jelgavas aliansi nākamajā Rīgas «Ghetto Basket» turnīrā. Trešo vietu ieguva vienīgā Rīgas komanda «Vino», kas viegli tika galā ar «Pluss».


Jaunākajā grupā piedalījās septiņas komandas, kas aizvadīja apļa turnīru un četras spēcīgākās iekļuva izslēgšanas spēlēs. Savukārt finālā «Pentagons» izrēķinājās ar «Alūksnes miesnieku». Trešajā vietā meitenēm – «Čiken nagets».


Kopumā lietainajā sestdienā pie Zemgales olimpiskā centra uz sacensībām pulcējās 16 komandas, no tām deviņas 17+ vecuma grupā.


«Ghetto Basket» 3.posms

Jelgavas pilsētas čempionāta ielu basketbolā 2.posma laureāti:

17+ grupa, vīrieši

1.vieta – «Mani sadzēla bites» (Jānis Bērziņš, Kristaps Vereščagins, Rolands Vereščagins, Oskars Pīpiķis)

2.vieta – «Armet» (Gatis Justovičs, Edgars Krūmiņš, Mareks Kreicbergs, Arvis Vālodze)

3.vieta – «Vino» (Nauris Bajārs, Reinis Fabiāns, Niks Gaigalietis, Ēriks Eglītis)

4.vieta – «Pluss», 5. – 8.vieta – «Alvila leģendas», «Zubzagļi», «Jelgavas krekli», «Mums besis», 9.vieta – «PRO advice».


16 gadi un jaunākā grupa, zēni un meitenes
1.vieta – «Pentagons» (Tomass Timermanis, Oskars Puriņš, Elvis Satovskis, Ralfs Gržibovskis)

2.vieta – «Alūksnes miesnieks» (Linards Rezevskis, Maksims Husko, Dzintars Brūvers)

3.vieta – «Čiken nagets» (Ronda Ozoliņa, Janeta Rozentāle, Sindija Smirnova)


Foto: Agris Samcovs