ZZ.lv ARHĪVS

Pludmales volejbols. Jelgavas čempionāta pirmajā posmā uzvar brāļi Baloži

Maija Laizāne

2014. gada 14. jūnijs 18:44

8659
Pludmales volejbols. Jelgavas čempionāta pirmajā posmā uzvar brāļi Baloži

Spītējot lietum, šodien Zemgales Olimpiskā centra smilšu laukumos 11 pāri cīnījās par kopvērtējuma punktiem un balvām pilsētas atklātajā pludmales volejbola čempionātā. Ar pārliecinošu uzvaru finālmačā pirmo vietu ieņēma Ozolnieku duets – Jānis un Gatis Baloži.
Čempionātu ar Jelgavas Sporta servisa centra atbalstu rīko volejbola klubs «Biolars/Jelgava», un tā menedžeris Andrejs Jamrovskis stāsta, ka turnīrs iecerēts trīs posmos. Pirmajos divos (nākamais 12. jūlijā) komandas krāj punktus, kas dos priekšrocības finālposmā (16. augustā), kad jau norisināsies cīņa par medaļām.


Divas no iepriekš pieteiktajām 11 komandām šodien, iespējams, bija nobaidījuši laikapstākļi, toties divas citas pieteicās jau sacensību vietā. Vispirms spēles norisinājās trīs apakšgrupās, pēc tam astoņas labākās sacentās jau izslēgšanas turnīrā. «Šoreiz zaudējām, taču pret puišiem cienīgi,» ar smaidu secināja jelgavniece Marta Ozoliņa, kas kopā ar Pēteri Medni šajā konkurencē bija vienīgais jauktais pāris. «Tā ir, ka divos laukumos nevaram sarīkot atsevišķu turnīru dāmām, bet par jauktā pāra uzdrīkstēšanos prieks,» sacīja A.Jamrovskis.


Ka pilsētā vajadzētu vairāk smilšu laukumu, sprieda arī otrās vietas ieguvēji Jurģis Kijoneks un Gints Kamols. Toties apkārtnē netrūkstot vietu, kur kopā ar domubiedriem pasportot.


Pēteris Viņķelis un Mārtiņš Pirtnieks savukārt varot trenēties savos Ozolnieku Sporta centra laukumos. Kopā sākuši spēlēt tikai šogad, taču apņēmīgi: «Nākamreiz vinnēsim!». Šoreiz pusfinālā bija jāatzīst novadnieku Gata un Jāņa Baložu pārākums, bet vēl vienu brāļu duetu – Ati un Tomu Dandenus – sīvā cīņā par trešo vietu izdevās pieveikt.  

Foto: Agris Samcovs