ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Jelgavnieku minimāla 1:0 uzvara un trīs punkti pret BFC «Daugavpils» (ar foto)

Uldis Veilands

2014. gada 10. jūnijs 22:29

1369
Futbols. Jelgavnieku minimāla 1:0 uzvara un trīs punkti pret BFC «Daugavpils» (ar foto)

«Ar spēles rezultātu esmu apmierināts, ar kvalitāti nē,» pēcspēles preses konferencē atzina FK «Jelgava» galvenais treneris Vitālijs Astafjevs, neslēpjot, ka pirmo reizi savu skatītāju (otrdienas spēle notika Zemgales Olimpiskajā centrā) priekšā gribējies parādīt labāku sniegumu.

Jāpiekrīt daugavpiliešu galvenajam trenerim Kirilam Kurbatovam, ka spēle aizritēja visumā līdzīgi. Sevišķi to var teikt par pirmo puslaiku, kad bija daudz kļūdu laukuma vidusdaļā un neviena no komandām nespēja izveidot patiešām bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem.

Pēc pārtraukuma iniciatīvu pamazām pārņēma FK «Jelgava» futbolisti, un 75.minūtē mājiniekiem izdevās izspēlēt teicamu kombināciju –  Oļegs Malašenoks ielauzās viesu soda laukumā un lieliski piespēlēja Vladislavam Kozlovam, kas neapmulsa un raidīja bumbu daugavpiliešu vārtos. V.Kozlovam šie bija septītie vārti šajā virslīgas čempionātā, ar kuriem Vladislavs atguva vietu rezultatīvāko spēlētāju trijniekā – pa 10 vārtiem guvuši Vladislavs Gutkovskis («Skonto») un Jānis Ikaunieks («Liepāja»).

Kaut minimāla, uzvara pār BFC «Daugavpils» deva kārtējos trīs punktus virslīgas tabulā, un ar 25 punktiem (14 spēlēs) FK «Jelgava» ieņem pārliecinošu piekto pozīciju virslīgas desmit komandu konkurencē. No sekotājiem – Jūrmalas «Spartaka» – desmit punktu starpība gan saglabājās, jo šajā kārtā Slokas stadionā «Spartaks» negaidīti ar 1:0 pārspēja vēl joprojām pārliecinošo līdervienību (36 punkti) FK «Ventspils». Bet nākamā spēle jelgavniekiem jāaizvada 14.jūnijā Ventspilī...

Foto: Agris Samcovs