ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas tiesa sāks skatīt lietu par izspiešanu un personas nolaupīšanu

zz.lv

2014. gada 26. maijs 09:48

195
Jelgavas tiesa sāks skatīt lietu par izspiešanu un personas nolaupīšanu

Jelgavas tiesa šodien plāno sākt skatīt no prokuratūras saņemto krimināllietu, kurā par izspiešanu un cilvēka nolaupīšanu apsūdzētas piecas personas.

Šajā lietā par izspiešanu un personas nolaupīšanu apsūdzēti Aigars Loginovs, Jānis Talačka, Leonīds Lotko, Valdis Lurups, Deniss Konstantinovs. Lietu atklātā sēdē skatīs Jelgavas tiesas tiesnese Gunta Čepule.

Piecu apsūdzēto grupas dalībniekiem apsūdzība katram celta atsevišķi, bet kopumā apsūdzība pārsvarā celta pēc Krimināllikuma 153.panta 3.daļas - par personas nolaupīšanu un pēc 184.panta 2.daļas - par izspiešanu organizētas grupas sastāvā.

Kā ziņots, marta sākumā Zemgales tiesas apgabala prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par izspiešanu un cilvēka nolaupīšanu apsūdzētas piecas personas.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe aģentūru LETA informēja, ka apsūdzētie vīrieši laikā no 2012.gada vasaras līdz 2013.gada rudenim darbojās organizētā grupā un izspiešanas nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, vairākkārt no cietušā pieprasīja 7114 eiro, kā arī, pielietojot vardarbību, sagrāba cietušo.

Cietušais guva galvas traumu un zaudēja samaņu. Kopumā viņam nodarītie miesas bojājumi kvalificēti kā vidēja smaguma.

Apsūdzētie savu nodomu turpināja īstenot arī tad, kad cietušais bija pabeidzis ārstēšanos Bauskas slimnīcā. Speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā tika arestēts viens no organizētās grupas dalībniekiem un drīz pēc tam arī pārējie.

Patlaban apsūdzētās personas atrodas apcietinājumā.