ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Jaunie kausa ieguvēji FK «Jelgava» izcīna punktu pret Daugavpils «Daugavu» (ar foto)

Uldis Veilands

2014. gada 24. maijs 21:05

1174
Futbols. Jaunie kausa ieguvēji FK «Jelgava» izcīna punktu pret Daugavpils «Daugavu» (ar foto)

Sestdien Latvijas kausa jaunieguvēji «Jelgavas» futbolisti savā vienpadsmitajā virslīgas spēlē sakarsušajā ZOC arēnā saglāba punktu (18 un piektā pozīcija tabulā), spēlējot 1:1 ar Daugavpils FC «Daugavu» (tagad 23 punkti un trešā vieta vismaz līdz vakaram, kad daudavpiliešus var apsteigt liepājnieki). Ne mazāk interesantu jaunumu varēja uzzināt arī ārpus laukuma.

Kā pēc mača atzina FK «Jelgava» direktors Jānis Vuguls, no amata atkāpies «Jelgavas» galvenais treneris Vladimirs Beškarevs, kurš jau vairākas nedēļas esot sūdzējies par veselības problēmām un jau iepriekš esot apsvēris iespēju pamest galvenā trenera amatu. J.Vuguls izteica V.Beškarevam lielu pateicību par darbu, ko speciālists ieguldījis komandas attīstībā. Nav izslēgts, ka V.Beškarevs varētu palikt klubā kādā citā postenī.

Līdzjutēji (kuru šoreiz bija krietni mazāk nekā kausa finālmačā – 250 pret trešdienas 1650), tāpat kā žurnālisti, šosezon jau pieraduši, ka uz jautājumiem preses konferencēs un ārpus tām atbild trenera asistents Sergejs Golubevs, viņš arī (vismaz tā izskatās no tribīnēm) faktiski vada FK «Jelgava» darbību no tā saucamās tehniskās zonas. Tā kā pērn Sergejs faktiski (un sezonas beigās arī oficiāli) bija komandas galvenais treneris pēkšņi ar insultu smagi saslimušā Jāņa Dreimaņa vietā, par  situāciju, ka publiski vairāk darbībā redzams S.Golubevs (tas pilnā mērā attiecās arī uz trešdienas kausa finālmaču) neviens vairs īpaši neuztraucās. Lielākais pārsteigums bija sestdien, kad virslīgas maču ar FC «Daugava» S.Golubevs noraudzījās no tribīnēm, bet «Jelgavas» komandu no tehniskās zonas vadīja cits asistents Dāvis Caune. Situāciju ar S.Golubevu (kurš taču faktiski aizveda komandu līdz Latvijas kausam) FK «Jelgava» direktors J.Vuguls pagaidām nekomentēja, solot jautājumu par treneru korpusa nākotni izšķirt tuvākajās dienās.

Bet nu par pašu spēli. Rezultātu jau desmitajā minūtē atklāja daugavpilieši – Jevgēņijs Kosmačovs trāpīja tuvajā vārtu stūrī. 18.minūtē jelgavniekiem bija lieliska iespēja panākt izlīdzinājumu, jo uz Aleksandra Vlasova sargātajiem vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko Valērijs Redjko (kurš šoreiz, Latvijas izlasē jauniesauktajam Gintam Freimanim dažu ne pārāk smagu traumu dēļ arī maču vēroja no tribīnēm, pildīja kapteiņa funkcijas) diemžēl ļāva vārtsargam atvairīt.

Jelgavnieki tomēr ar zaudējumu samierināties negribēja, un 77. minūtē pēc viena no Mārča Oša tālajiem auta izmetieniem tika panākts izlīdzinājums – 1:1. Kā vārtu autors (savos vārtos) gan tiek minēts daugavpilietis Georgijs Čihradze, tomēr dažos avotos figurē arī jelgavnieks Deniss Petrenko.

Bet kas tad šoreiz maču nenoraudzījās no tribīnēm? Statistika liecina, ka FK «Jelgava» sastāvā laukumā izgāja: Kaspars Ikstens, V.Redjko, D.Petrenko, M.Ošs, Aleksandrs Gubins (Aleksandrs Baturinskis), Andrejs Kiriļins, Artis Lazdiņš, Romāns Bespalovs (Boriss Bogdaškins), Dmitrijs Medeckis (Artis Jaudzems), Vadims Žuļevs, Vladislavs Kozlovs.