ZZ.lv ARHĪVS

Konkursā «Jaunais profesionālis» Jelgavā veido marcipāna vasaru

Lāsma Antoneviča

2014. gada 16. maijs 12:47

4770
Konkursā «Jaunais profesionālis» Jelgavā veido marcipāna vasaru

Marcipāna suvenīru izlase un augļu torte ar divu veidu krēmu. Šāds bija iepriekš Ķīpsalā, bet pirmo reizi Jelgavas Amatu vidusskolā notikušā konkursa «Jaunais profesionālis» uzdevums. 

Vakar visas dienas garumā tajā sacentās septiņi labākie topošie konditori no Daugavpils, Liepājas, Preiļiem, Kuldīgas, Ogres, Rīgas un Jelgavas. 

Vienlaikus viņu pasniedzēji mācījās gatavot karameļu dekorus un plastisko masu mežģīnes kāzu tortēm. «Dalībnieku līmenis ir ļoti augsts – veidojas laba konkurence!» profesionālo skolu audzēkņu veikumu slavē konditorejas «JS Heis» un «Pavāru kluba» pārstāve Jekaterina Dorožko.