ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas tiesai nodota lieta par tēva cietsirdīgu izturēšanos pret bērnu – žņaudzis, iegāzis karstā grilā un lauzis rokas

www.zz.lv

2014. gada 16. maijs 12:45

1515
Jelgavas tiesai nodota lieta par tēva cietsirdīgu izturēšanos pret bērnu – žņaudzis, iegāzis karstā grilā un lauzis rokas

Jelgavas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ar to viņam nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas, ziņo Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.
 
Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, kurš ir mazgadīgā bērna tēvs, būdams alkohola ietekmē, negatīvu emociju vadīts, bez iegansta sāka bērnu žņaugt, kamēr mazgadīgais vairs nevarēja parunāt. Tad apsūdzētais vīrietis pagrūda mazgadīgo, kurš uzkrita virsū grilam ar karstiem pelniem, kas apgāžoties izbira un uzkrita mazgadīgajam uz ķermeņa. Pēc tam apsūdzētais lauza mazgadīgā rokas pirkstus, nodarot viņas fiziskas sāpes.

Apsūdzētā vīrieša noziedzīgo darbību rezultātā mazgadīgajam tika nodarītas psihiskas un fiziskas ciešanas, kā arī emocionāla trauma – bailes no tēva. Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Jelgavas tiesai.