ZZ.lv ARHĪVS

Jelgava gatavojas Latvijas Kausa finālam futbolā; rīkotāji cer, ka Rāviņš pildīs solījumu par ZOC zālienu

www.zz.lv

2014. gada 16. maijs 12:22

588
Jelgava gatavojas Latvijas Kausa finālam futbolā; rīkotāji cer, ka Rāviņš pildīs solījumu par ZOC zālienu

Šogad Latvijas Futbola federācijas rīkotais Latvijas Kausa izcīņas fināls futbolā starp FC «Skonto» un FK «Jelgava» notiks trešdien, 21.maijā, pulksten 18 Zemgales Olimpiskā sporta centra (ZOC) stadionā Kronvalda ielā 24 Jelgavā. 

Kā informē rīkotāju preses pārstāve Zane Inķēna, Latvijas Kausa fināls Jelgavā notiks pirmoreiz balvas pastāvēšanas laikā (šis būs 73. fināls), kas apliecinot – futbols kā sporta veids pilsētā ieņem un nākotnē ieņems vēl nozīmīgāku vietu gan sporta, gan Jelgavas nozīmes pasākumu jomā. 

Kā ziņots iepriekš, ja «Jelgavas» komanda Latvijas Kausa izcīņā uzvarēs, tā iegūs tiesības piedalīties prestižajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā. Savukārt «Skonto» klubam, kuram pēc sudraba medaļu izcīnīšanas pagājušās sezonas Latvijas čempionātā piešķirta ceļazīme uz UEFA Eiropas līgas turnīru, neizpildīto saistību dēļ šajā turnīrā nākamajā sezonā pašreiz ir liegts startēt. Latvijas Kausa pusfināla spēlēs pirms nedēļas FC «Skonto» ar 4:0 pieveica Daugavpils «Daugavu», bet «Jelgava» saspringtas spēles pagarinājumā ar 1:0 uzvarēja FK «Liepāja».

Biļetes cena uz Latvijas kausa spēli ir četri eiro, bet bērniem vecumā līdz septiņiem gadiem, neaizņemot atsevišķas sēdvietas, bez maksas, un tās var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs – kopā tirdzniecībā pieejams 1000 biļešu; plānots, ka nedēļas beigās tās tiks pilnībā izpirktas. Latvijas Kausa fināla spēli translēs televīzijas kanāls LTV7.

Futbola klubs «Jelgava» ir spēles atklāšanas pasākuma galvenais rīkotājs. Kluba valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns tic, ka Jelgavas pilsētas mēra Andra Rāviņa (ZZS) solījums Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim par to, ka «laukums būs kārtībā un atbildīs visaugstākajām prasībām», piepildīsies un spēle sagādās prieku gan spēlētājiem, gan skatītājiem.