ZZ.lv ARHĪVS

Jaunais teātris aicina uz cilvēcisko vājību traģikomēdiju

www.zz.lv

2014. gada 12. maijs 17:16

96
Jaunais teātris aicina uz cilvēcisko vājību traģikomēdiju

Sestdien, 17. maijā, pulksten 14 Jelgavas kultūras namā «Rota» Garozas ielā 15 būs iespējams redzēt Jelgavas Jaunā teātra izrādi «Savienojumi», kas vēl nesen piedzīvojusi pirmizrādi. Savukārt 23. maijā pulksten 19 teātris piedāvā skatītājiem sezonas pēdējo jauniestudējumu – eksperimentu «Viens pret Viens».

 Izrādes «Savienojumi» centrā ir cilvēka alkas mīlēt un būt mīlētam tieši tā, kā viņš pats to vēlas. Sižetu caurvij traģikomisks notikums jaunatklātā kāzu un bēru namā, kura patrons pieņēmis darbā bijušo sievu un viņas nesen izveidoto orķestri, lai varētu izdevīgi nosvinēt savas kāzas ar jauno līgavu. Atklājas arī pārējo orķestra dalībnieku konfliktējošie dzīvesstāsti.

Jauniestudējumā «Viens pret Viens» ir apspēlēta cilvēka iekšējā cīņa pašam ar sevi. Kādu dienu pavisam vienkārša grāmatveža Jāna Ozoliņa dzīvē ienāk viņa apspiestais zemapziņas «es». Nu viņam neatliks nekas cits kā mainīt savu ikdienu, lai sadzīvotu ar sevi. Ļoti iespējams, viņam nāksies atgriezties savā pagātnē, lai atklātu pagātnes rēgus un piedotu pašam sev. Šis ceļš apgriež viņa dzīvi kājām gaisā un negaidot pietuvina sava dzīves sapņa piepildījumam. Izrādes galveno lomu tēlotāji – Jēkabs Kalnājs, Ulvis Katišs. Režisors - Rihards Svjatskis.

Ieejas maksa uz izrādēm – divi un viens eiro (pensionāriem, studentiem un skolēniem).