Aicina atklāt vasaras sezonas garšas nianses Jelgavas pilsētā un tās apkārtnē

Līdz ar vasaras tūrisma sezonas sākumu ikviens ir aicināts novērtēt īpašās ēdienu garšas nianses, iesaistoties akcijā «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus» un apmeklējot kādu no septiņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavas pilsētā vai Jelgavas novadā. Jelgavas Reģionālā tūrisma centra pārstāve Liene Strazdiņa informē, ka akcijas galvenā ideja ir parādīt, ka gardus un interesantus vasaras sezonas ēdienus var pagatavot no produktiem, kas audzēti un iegūti no vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām Zemgales reģionā.
Akcijas «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus» laikā vasaras sezonas ēdienu piedāvājumus ir iespējams baudīt piecos ēdināšanas uzņēmumos Jelgavas pilsētā – restorānā «La Tour de Marie» (Akadēmijas iela 1), bistro «Silva» (Driksas iela 7/9), muzikālajā bārā – restorānā «Plate» (Lielā iela 6), ģimenes restorānā «Hercogs» (Kr.Barona iela 3) un krodziņā «Istaba» (J.Čakstes bulvāris 7), kā arī divos Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā «Zemnieka cienasts» (Jaunsvirlaukas pagasts) un viesu namā «Pūteļkrogs» (Zaļenieku pagasts).
Akcijā «Atklāj pašmāju garšas noslēpumus» vasaras ēdienu izlasē ir iespējams nogaršot vairākus ēdienus, kas gatavoti gan no medījuma, gan no vistas gaļas. Ēdienkartēs ir iekļauti arī kraukšķīgi un svaigi salāti, kas bagāti ar dažādiem zaļumiem un dārzeņiem, kartupeļu pankūkas, latviešiem tradicionālā siļķes fileja ar biezpienu, kā arī gardas un veselīgas vasarai raksturīgās zupas. «Mundrumam noteikti ir vērts nobaudīt divu veidu vitaminizētos kokteiļus, bet pie kafijas vai tējas gardas būs dažādu ogu plātsmaizes, plānās pankūkas ar viršu medu, Svētes rudzu miltu groziņš ar putoto krējumu, kazas siera krēmu un sezonas ogām vai ar sezonas ogām un augļiem bagātināta Pavlova kūka,» tā L.Strazdiņa.
Vasaras sezonas ēdienos izmantotais produktu, dārzeņu un augļu piedāvājums ir iegūts no Zemgales vietējiem ražotājiem, mājražotājiem un saimniecībām – «Dambrati», «Kalnu Jurģēni», «Alanta», «Latvijas piens», «Mežcīruļi», briežu dārza «Rudiņi», «Svētes maize», «Lielzeltiņi», «Līči», «Līcīši», «Pūteļi», «Mazviņķi», «Medulāji» un «Gaidas».
Akcija «Atklāj pašmājas garšas noslēpumus» ir lielisks veids, kā novērtēt vasaras sezonas ēdienu garšas nianses un iepazīt Jelgavas pilsētu un tās apkārtni. Akcijā piedāvātos vasaras sezonas īpašos ēdienus var nobaudīt līdz 30.septembrim.
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”