ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas tiesai nodod lietu par nelikumīgu metilspirtu saturošu dzērienu realizāciju, kā dēļ mira seši cilvēki

www.zz.lv

2014. gada 6. maijs 13:27

764
Jelgavas tiesai nodod lietu par nelikumīgu metilspirtu saturošu dzērienu realizāciju, kā dēļ mira seši cilvēki

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas sešas personas par nelikumīgu spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju, informē prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viena no apsūdzētajām personām strādāja kādā firmā, kurā bija iespējams iegādāties metilspirtu un ko tālāk pārdeva pārējām krimināllietā apsūdzētajām personām. Apsūdzētie iegādāto metilspirtu atšķaidīja ar ūdeni un pārdeva kā alkoholiskos dzērienus. No šiem spirtu saturošajiem šķidrumiem, kuri nav alkoholiskie dzērieni, Jelgavā mira sešas personas, savukārt vēl trīs saindējās ar metilspirtu. 

Trīs apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 221.1 panta trešās daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, ja tās izraisījušas smagas sekas. Viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikums 221.1 panta trešās daļas un Krimināllikuma 208.panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, ja tās izraisījušas smagas sekas un par nodarbošanos ar uzņēmējdarbību, attiecībā, uz kuru pastāv speciāls aizliegums. 

Savukārt divas apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 221.1 panta otrās daļas un Krimināllikuma 208. panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un par nodarbošanos ar uzņēmējdarbību, attiecībā, uz kuru pastāv speciāls aizliegums.

Likums par tādiem pārkāpumiem ļauj sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.