ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. «Dokam» veterānu zelta medaļas

Maija Laizāne

2014. gada 5. maijs 18:02

597
Basketbols. «Dokam» veterānu zelta medaļas

Ar interešu kluba «Doks» uzvaru vecuma grupā 40+ noslēdzies Latvijas čempionāts basketbolā veterāniem. Jelgavnieki bija pārstāvēti arī grupā 45+, kur piekāpās cīņā par bronzu.

Kā informē kluba dalībnieks Andris Vereščagins, 40+ vīru komandas un «Ventspils» finālspēle noslēdzās ar rezultātu 64:57. «Cīņa bija ļoti spraiga līdz pat pēdējām sekundēm. Spēles gaitā rezultāts auga līdzīgi, esot vadībā te vienai, te otrai komandai. Visu izšķīra gribasspēks un rakstura stingrība. Šīs ir pozitīvas emocijas, kuras nevar nopirkt par naudu,» A.Vereščagins atstāsta  mačā 19 punktu guvušā komandas līdera Riharda Krasovska izjūtas. 

Līdzīgi spriedis arī labākais trīspunktu metējs Andris Logins, pieredzes bagātākais komandas spēlētājs Edmunds Gulbis un centra spēlētājs Jānis Bacāns, bet komandas kapteinis Saulvedis Šalājevs atgādina, ka šis ir jau otrais čempionu tituls pēdējo trīs gadu laikā. «Izcīnītā zelta medaļa ir gandarījums par labi padarīto darbu visas sezonas garumā,» tā savukārt komandas treneris Dins Ušvils.

Grupā kungiem virs 45 gadiem veiksme gāja secen un komanda palika ceturtajā vietā. 

A.Vereščagins stāsta, ka klubs ir pieņēmis uzaicinājumu no Gruzijas, kur aizvadīs vairākas spēles ar šīs valsts veterāniem, bet nākamsezon «Doks» plāno startēt trijās vecuma grupās – 40+, 45+, un 50+.