ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. FK «Jelgava» virslīgas astotās kārtas spēlē sakauj Rīgas «Daugavu» – 4:1, uz brīdi izvirzoties trešajā vietā

Uldis Veilands

2014. gada 1. maijs 21:19

7615
Futbols. FK «Jelgava» virslīgas astotās kārtas spēlē sakauj Rīgas «Daugavu» – 4:1, uz brīdi izvirzoties trešajā vietā

Visi vārti Zemgales Olimpiskā centra stadionā 1.maija mačā tika gūti otrajā puslaikā, un visu autori bija jelgavnieki – Mārcis Ošs pat izcēlās ar savdabīgu «het-triku», divreiz raidīdams bumbu viesu, vienreiz – savas komandas vārtu vīra Kaspara Ikstena sargātajos vārtos.

Šajā epizodē spēles 82.minūtē burzmā pie mājinieku vārtiem, pirms kuras rezultāts bija jau 3:0 jelgavnieku labā, nav par ko īsti vainot ne M.Ošu, ne K.Ikstenu, kuri maču aizvadīja labā līmenī, pie tam pēc piecām minūtēm M.Ošs reabilitējās, gūdams savus otros vārtus Roberta Ozola sargātajā «Daugavas» cietoksnī.

Turpretī pēcspēles preses konferencē Rīgas «Daugavas» treneris Arvīds Skrupskis savu vārtu vīru (kurš komandā ir rezerves vārtsargs) nosauca par galveno zaudējuma vaininieku, aizrunādamies pat tik tālu, ka viņam brīžiem licies, ka «Daugava» spēlē vispār bez vārtsarga. Sava daļa kritikas tika arī īstu uzbrucēju trūkumam, kā arī «memmesdēliņu» psiholoģijai, jo dažs no futbolistiem nevarot spēlēt tāpēc, ka esot smagi saslimis ....ar iesnām. Ņemot vērā, ka komanda aizvadītajās 7 spēlēs guvusi tikai vienu punktu un atrodas desmitajā jeb pēdējā pozīcijā, izskatās, ka kādreiz lepno Rīgas «Daugavas» zīmolu nesošajā vienībā nepieciešami radikāli pārkārtojumi.

Protams, ka gluži cits noskaņojums bija uzvarētāju trenerim Sergejam Golubevam (galvenais treneris Vladimirs Beškarevs joprojām izvairās no tieša kontakta ar mediju pārstāvjiem). Pirmais puslaiks aizritējis līdzīgā bezvārtu spēlē arī tāpēc, ka FK «Jelgava» futbolistiem traucējis diezgan stiprais pretvējš, bet pēc tam, kad 48.minūtē pie atlēkušās bumbas pirmais tika Aleksandrs Gubins, kurš, gūdams savus pirmos vārtus sezonā, atklāja mača rezultātu, spēli pilnībā sāka kontrolēt jelgavnieki.

63.minūtē pēc Romāna Bespalova centrējuma R.Ozols neveiksmīgi nospēlēja izgājienā, un bumbu vārtos ieraidīja M.Ošs. Pēc piecām minūtēm tagadējais «Daugavas» futbolists Deniss Kačanovs ar lielisku tālsitienu gandrīz samazināja rezultāta starpību, tomēr bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. 74.minūtē Vladislavs Kozlovs izrāvās vienatnē pret viesu vārtsargu un bija nekļūdīgs – 3:0 (ar 4 vārtiem V.Kozlovs atkal iekļuvis rezultatīvāko virslīgas futbolistu trijniekā). Pēc viena no rīdzinieku uzbrukumiem bumba atsitās pret M.Oša kājām un ielidoja K.Ikstena sargātajos vārtos. Tomēr pēc piecām minūtēm M.Ošs reabilitējās, un spēles gala rezultāts bija itin iespaidīgs – 4:1.

FK «Jelgava» sastāvs: Kaspars Ikstens, Gints Freimanis, Valērijs Redjko, Aleksandrs Gubins, Romāns Bespalovs (Deniss Petrenko), Oļegs Malašenoks (Maksims Daņilovs), Armands Pētersons, Vladislavs Kozlovs, Mārcis Ošs, Georgijs Diakvnišvili (Aleksandrs Baturinskis), Artis Lazdiņš.

Tagad FK «Jelgava» komandai ir 13 punktu septiņās spēlēs un trešā pozīcija virslīgas tabulā (FK «Ventspils» šodien ar 3:0 izbraukumā pārspēja FSB «Daugavpils» vienību un ar 21 punktu nostiprinājās līderpozīcijās, bet otro vietu ar 15 puntiem tabulā ieņem Daugavpils «Daugava»). Tiesa, vēl 1.maija vakarā spēlēs «Skonto» (12 punkti) ar FC «Jūrmala», tā kā jelgavnieku trešā vieta var nesaglabāties ilgāk par šo vakaru.

Ar «Skonto» mūs gaida arī pavisam citi «rēķini» 21.maijā Latvijas kausa finālā, bet nākamā virslīgas spēle ZOC stadionā 5.maijā pulksten 14 pret «Metta/LU» futbolistiem.