ZZ.lv ARHĪVS

Laikraksts: Jelgavas viesiem būs jāliek puzles, jāmācās glīti rakstīt un jākļūst par gardēžiem

www.zz.lv

2014. gada 1. maijs 11:14

3935
Laikraksts: Jelgavas viesiem būs jāliek puzles, jāmācās glīti rakstīt un jākļūst par gardēžiem

Līdz ar tūristu intereses mošanos pārdošanā nonāks Jelgavā ražotas puzles ar pils attēlu un Sv.Trīsvienības baznīcas torni, raksta laikraksts «Zemgales Ziņas». Jaunā sezona, kas sāksies nedēļas nogalē ar pilsētas strūklaku modināšanu, solās būt citāda, vērtē Jelgavas Reģionālā tūrisma centra vadītāja Anda Iljina. 

SIA «Amber puzzle» valdes priekšsēdētāja Agita Šmitiņa vēl plāno pilnveidot dizainu, pirms sākt Jelgavas pužļu ražošanu, tāpēc pagaidām izgatavotas vien desmit pužļu ar pils attēlu un 15 ar torni, ko varēs iegādāties tūrisma informācijas centrā. Kad dizains būs pieslīpēts, uzņēmēja tās grasās piedāvāt arī citām tirdzniecības vietām pilsētā. «Paskatīsimies, kā Jelgavā pirks, tad apsvērsim iespēju pārdot arī citur Latvijā,» piebilst A.Šmitiņa. Sākotnēji plānots tirdzniecībā piedāvāt ap pussimt pužļu.

«Amber puzzle» «meistarstiķis» ir suvenīru saliekamattēli lielākajiem Latvijas muzejiem, tostarp Rīgas biržai un Latvijas Dabas muzejam, kā arī atpūtas vietām, piemēram, Tērvetes Dabas parkam. Otrs darbības virziens ir produktu izstrāde bērniem –  pieprasītas ir 35 gabaliņu mozaīka ar populārajā grāmatiņā «Joka pēc alfabēts» sastopamajiem mākslinieces Indras Sproģes tēliem, vēl populārāka ir tā, uz kuras attēlots mūžībā aizgājušās pasaku grāmatu autores un ilustratores Margaritas Stārastes Zīļuks, savukārt sadarbībā ar «Latvijas valsts mežiem» veidotā karte bērniem ar 165 gabaliņiem «Apceļo Latviju» ierindojusies pārdotāko pužļu trešajā vietā.

Sākotnēji ražotne atradusies Cēsīs, pēcāk apsvērta iespēja darboties galvaspilsētā, kur atrodas uzņēmuma birojs, bet «to neatsvēra ieguvumi no lētākas telpu īres, kā arī zemākas darbaspēka izmaksas Jelgavā», skaidro A.Šmitiņa. «Tā kā katru otro nedēļas nogali viesojos Jelgavā pie vecākiem, man nebija ilgi jāpārliek, vai izvēlēties ražotni veidot šeit. Turklāt bieži izpalīdz draugi, kas palīdz risināt loģistikas problēmas, produkciju no Jelgavas atgādājot uz Rīgu,» viņa priecājas par savu lēmumu. 

Plašāk lasiet «Zemgales Ziņu» trešdienas, 30. aprīļa, numurā.