ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. Latvijas kausa pusfinālā FK «Jelgava» pagarinājumā pieveic «Liepāju»

Uldis Veilands

2014. gada 23. aprīlis 21:03

2716
Futbols. Latvijas kausa pusfinālā FK «Jelgava» pagarinājumā pieveic «Liepāju»

Futbola sezona Jelgavā sākās ar ļoti principiālo Latvijas kausa izcīņas pusfināla maču starp FK «Jelgava» un FK «Liepāja» komandām. Jaukajos laika apstākļos uz sezonas atklāšanu Zemgales Olimpiskajā centrā bija pulcējušies vairāk nekā tūkstoš līdzjutēju, kam nenācās vilties – 107.minūtē vienīgos vārtus guva jelgavnieku rezultatīvākais spēlētājs Vladislavs Kozlovs.

Jātzīst, ka ne visi spēlētāji bija apmierināti ar pavasarīgā laukuma kvalitāti, uz kura vieglāk bija aizsargāties, nekā pašiem veidot uzbrukumus. Tomēr spēle Zemgales Olimpiskā centra plašumos rada daudz «futboliskāku» noskaņojumu nekā līdz šim virslīgas turnīra ietvaros aizvadītās jelgavnieku «mājas» spēles Kauguros vai Olainē. Patiesību sakot, pašā pagarinājuma izskaņā teicama izdevība panākt izlīdzinājumu bija liepājniekiem, kas pēc centrējuma spēja ar galvu raidīt bumbu garām mūsu vārtu vīram Kasparam Ikstenam, tomēr bumba trāpīja pa vārtu stabu. Interesanti, ka laukumā izgāja arī  FK «Liepāja» prezidents Māris Verpakovskis.

Ceļā uz pusfinālu FB «Gulbene» savā laukumā (kas 5. aprīlī gan bija «Skonto» halle Rīgā), piekāpās «Jelgavai» ar 0:2, vārtus jelgavnieku labā toreiz guva Vladislavs Kozlovs un Georgijs Diaknišvili.

FK «Liepāja» futbolistiem ceļš uz pusfinālu bija smagāks, viņi ceturtdaļfinālā savā rezerves laukumā tikai ar 2:1 pieveica pieredzējušos FC «Jūrmala» futbolistus, pie kam viesi vienubrīd spēja panākt arī izlīdzinājumu.

FK «Jelgava» sastāvs pusfinālā: Kaspars Ikstens, Gints Freimanis, Valērijs Redjko, Aleksandrs Gubins, Romans Bespalovs (Georgijs Diakvnišvili), Oļegs Malašenoks (Maksims Daņilovs), Vadims Žuļevs, Armands Pētersons, Vladislavs Kozlovs (Deniss Petrenko), Mārcis Ošs, Artis Lazdiņš.

Latvijas kausa izcīņas finālspēlē 21.maijā FK «Jelgava» sacentīsies ar «Skonto» un Daugavpils «Daugavas» mača uzvarērājiem (šis pusfināls sākās pulksten 20, un jau pirmajā puslaikā rezultāts bija 2:0 «Skonto» labā). Finālspēles vieta tiks noteikta atsevišķi.

Nākamo Latvijas virslīgas spēli FK «Jelgava» aizvadīs 1.maijā pulksten 14, kad ZOC stadionā uzņems Rīgas «Daugavu».