ZZ.lv ARHĪVS

Atbalsta programmas uzņēmējiem - Latvijas Attīstības finanšu institūcijā Altum

Rihards Grudulis

2014. gada 25. aprīlis 00:00

192
Atbalsta programmas uzņēmējiem - Latvijas Attīstības finanšu institūcijā Altum

Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum piedāvā valsts atbalsta programmas uzņēmējiem saimnieciskās darbības attīstīšanai. Galvenais mērķis ir sniegt atbalstu tām nozarēm, kas veicina Latvijas tautsaimniecības izaugsmi un pievienotās vērtības radīšanu ar Latvijā ražotu produkciju.

Altum sniegtā atbalsta ietvaros tiek realizētas sešas programmas, kas palīdz jaunajiem un esošajiem komersantiem veiksmīgi attīstīt uzņēmējdarbību un paaugstināt konkurētspēju. Altum realizētās atbalsta programmas var saņemt: jaundibinātie komersanti un biznesa uzsācēji, kā arī jau pieredzējuši uzņēmēji ar ekonomiski pamatotu tālāku biznesa attīstības virzību.

Altum realizē šādas atbalsta programmas:
- Starta programma jaunajiem uzņēmējiem saimnieciskās darbības uzsākšanai;
- Mikrokreditēšanas programma mikrouzņēmumiem un biznesa uzsācējiem pirms mikrouzņēmuma dibināšanas;
- MVU izaugsmes aizdevums mazo un vidējo komersantu, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai;
- Konkurētspējas uzlabošanas programmas aizdevumi apgrozāmajiem līdzekļiem un investīcijām;
- programma Apgrozāmie līdzekļi lauksaimniekiem;
- Zemes iegādes kreditēšanas programma zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai.

Lai saprastu, kura no piedāvātajām atbalsta programmām būtu vispiemērotākā uzņēmumam vai saimniecībai, izmantojiet Programmu kalkulatoru, kur pēc saimnieciskās darbības nozares un nepieciešamā finansējuma tiks piedāvāts atbilstošākā Altum atbalsta programma.

Kopš 2009. gada atbalstu saņēmuši vairāk nekā 5000 Latvijas uzņēmumi un to projekti visos Latvijas novados viengadīgo kultūraugu audzēšanā, lopkopības nozares veicināšanā, apstrādes rūpniecības finansēšanā, lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstībai, ūdens apgādes un atkritumu apsaimniekošanā un citās nozarēs.

Lai uzzinātu papildu informāciju par atbalsta programmu sniegtajām iespējām jaunajiem un esošajiem komersantiem, apmeklējiet mājaslapu altum.lv vai vērsieties pie Altum konsultantiem jebkurā jums tuvākajā filiālē vai Attīstības programmu konsultāciju centrā klātienē vai telefoniski.