ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. FK «Jelgava» izrāda sīkstu ptretestību čempioniem ventspilniekiem, tomēr – 1:2

Uldis Veilands

2014. gada 21. aprīlis 10:05

609
Futbols. FK «Jelgava» izrāda sīkstu ptretestību čempioniem ventspilniekiem, tomēr – 1:2

FK «Ventspils» piecās aizvadītajās virslīgas čempionāta spēlēs guva savu piekto uzvaru, tomēr lieldienu svētdienā Olaines stadionā, kas (šosezon laikam pēdējoreiz) kalpoja par FK «Jelgava» mājas laukumu, ne brīdi nelikās, ka laukumā ir dažādas klases komandas. Kas zina, kā būtu turpinājusies spēle, ja pirmais vārtus jau desmitajā minūtē būtu guvis jelgavnieks Vladislavs Kozlovs...

Tomēr sporta spēlēs princips «kas būtu, ja būtu» nav spēkā, un ko nespēja jelgavnieki, to iespēja ventspilnieki – jau pēc trim minūtēm savu izdevību garām nepalaida jurijs Žigajevs, bet vēl pēc brīža FK «Jelgava» vārtsargu Kasparu Ikstenu pārspēja Visvaldis Ignatāns – 0:2.

Daudzajiem «Jelgavas» līdzjutējiem (kuru Olainē, protams, bija vairāk nekā Ventspils atbalstītāju) aizraujošā spēle, lai arī ievirzījās neveiksmīgā gultnē, nesagādāja vilšanos. Vismaz ne diriģentam un Jelgavas Mūzikas vidusskolas pedagogam Aigaram Meri, kurš, būdams biežs viesis tribīnēs, kad spēlē FK «Jelgava», pārtraukumā maču novērtēja kā vienu no labākajiem jelgavnieku izpildījumā redzētajiem.

Otrajā puslaikā atkal nostrādāja princips «neiesit tu, iesitīs tev». FK «Ventspils» futbolists Tornike Tarhnišvili neizmantoja iespēju gūt trešos vārtus, bet tūlīt pat laukuma otrā pusē teicamu standartsituācijas izspēli veica jelgavnieki – Georgijs Diakvnišvili sagaidīja piespēli un trieca bumbu vārtu devītniekā.

Spēle kļuva arvien atklātāka, vairākus labus momentus rādīja «Jelgava», ventspilniekiem labu izdevību neizmantoja Ahmeds Abdultaofiks, ar galvu trāpot pa K.Ikstena sargāto vārtu pārliktni. Atlikušajā laikā «Jelgava» iespieda čempionus viņu laukuma pusē un vairāk kontrolēja bumbu, taču «Ventspils» savu minimālo 1:2 nosargāja.

FK «Jelgava» sastāvs: Kaspars Ikstens, Gints Freimanis, Valērijs Redjko, Aleksandrs Gubins (Artis Jaudzems), Romāns Bespalovs (Dmitrijs Medeckis), Vadims Žuļevs, Armands Pētersons (Maksims Daņilovs), Vladislavs Kozlovs, Mārcis Ošs, Georgijs Diakvnišvili, Artis Lazdiņš.

Katrā ziņā patīkami, ka jelgavnieki šogad rāda atzīstamu līmeni, par ko liecina spēja atgūties no 0:3 sagrāves pret «Skonto», pagājušajāā trešdienā Liepājā izcīnot 3:2 uzvaru pret Māra Verpakovska jaunizveidoto komandu. Virslīgā FK «Liepāja» un FK «Jelgava» ar 10 punktiem (6 spēlēs) dala trešo un ceturto vietu. Otrie ar 12 punktiem ir «Skonto» futbolisti.

Ar FK «Liepāja» būs jāspēlē arī Latvijas kausa izcīņas pusfinālā, kas notiks 23. aprīlī pulksten 17.30 Zemgales Olimpiskajā centrā. Ieeja – bez maksas.