ZZ.lv ARHĪVS

Latvijas čempione volejbolā sievietēm Jursone: Mūsu labā nostrādāja pieredze

LETA

2014. gada 14. aprīlis 13:58

115
Latvijas čempione volejbolā sievietēm Jursone: Mūsu labā nostrādāja pieredze

"Jelgava"/LU sieviešu volejbola komandas uzvara Latvijas čempionātā panākta, pateicoties tās pieredzei, tāpēc pašām sportistēm pārsteiguma par pārliecinošo panākumu nav, aģentūrai LETA uzsvēra viena no čempionvienības līderēm Inese Jursone.

Kā zināms, "Jelgava"/LU volejbolistes, kuras pēdējos gados ir nepārspētas Latvijas čempionātā, valsts finālsērijā pieveica gados jauno RSU-MVS vienību, abus mačus uzvarot ar 3-0.

"Jau Baltijas līgā divas reizes tikāmies ar RSU-MVS, tāpēc zinājām, uz ko viņas ir spējīgas un kuras viņu vājās vietas mums jāizmanto. Līdz ar to liela pārsteiguma, ka uzvarējām tik pārliecinoši, nav," pauda Jursone. "Turklāt mūsu komandai ir lielāka pieredze. Brīžiem varbūt RSU-MVS uzbrukums ir labāks un spēcīgāks, taču mūsu labā nostrādāja pieredze, kā rezultātā pieļāvām mazāk kļūdu."

"Redzēs, kas pēc gadiem būs ar šo komandu, bet potenciāls tai ir," uzskata Jursone, kura pati nevarēja nosaukt, kuru reizi kļuvusi par valsts čempioni. "Ir bijušas vairākas otrās un trešās vietas, bet arī uzvaras bijušas diezgan."

"Šī sezona mums izdevusies lieliska, jo Baltijas līgas pusfinālā izdevās pieveikt turnīra līdervienību. Tas bija negaidīti, par ko bija liels prieks. Jā, varbūt finālā mazliet pietrūka, bet kopumā ir labi," piebilda sportiste.

Kā zināms, cīņā par trešo vietu viena no pašmāju labākajām komandām "Babīte" tikai sērijas "zelta setā" spēja iegūt bronzas medaļas, pārspējot MSĢ/"Zeltaleja" vienību.

Šosezon "Jelgava"/LU komandai ne tikai izdevās kļūt par Latvijas čempionēm, bet arī izcīnīt otro vietu Baltijas līgas turnīrā, izšķirošajā mačā par zeltu piekāpjoties Igaunijas vienībai "Kohila". Pirms tam Baltijas līgas turnīra pusfinālā Latvijas komanda samērā negaidīti pamanījās uzvarēt regulārajā sezonā triumfējušo Lietuvas vienību "Achema".