ZZ.lv ARHĪVS

«Jelgava»/LU treneris Leitis uzvaru Latvijas sieviešu volejbola čempionātā uzskata par likumsakarīgu

LETA

2014. gada 14. aprīlis 10:35

175
«Jelgava»/LU treneris Leitis uzvaru Latvijas sieviešu volejbola čempionātā uzskata par likumsakarīgu

«Jelgava»/LU sieviešu volejbola komandas uzvara Latvijas čempionātā ir likumsakarīga, un neveiksme būtu vilšanās, uzskata vienības galvenais treneris Jānis Leitis.

Kā ziņots, "Jelgava"/LU volejbolistes, kuras pēdējos gados ir nepārspētas Latvijas čempionātā, valsts finālsērijā pieveica gados jauno RSU-MVS vienību, abus mačus uzvarot ar 3-0.

"Tā tam vajadzēja būt. Ja nebūtu izcīnījuši Latvijas zeltu, tā būtu vilšanās," sarunā ar aģentūru LETA pauda Leitis. "Izdarījām visu, kas bija nepieciešams. Finālsērijas otrajā spēlē varēja redzēt, ka meitenēm piezadzies uztraukums un skatītāji ir atstājuši savu iespaidu. Taču domāju, ja būtu zaudējuši pirmo setu, tik un tā spēli mums izdotos uzvarēt."

Kā zināms, cīņā par trešo vietu viena no pašmāju labākajām komandām "Babīte" tikai sērijas "zelta setā" spēja iegūt bronzas medaļu, pārspējot MSĢ/"Zeltaleja" vienību.

"RSU volejbolistes ir jaunas. Spēles gaitā varēja redzēt, ka brīžos, kad duelis starp abām komandām ir līdzvērtīgs, pretinieces ļoti biezi pašas kļūdījās, tādejādi palīdzot mums. Tas ir raksturīgi, kad jāspēlē pret jaunām komandām, tāpēc varbūt pat labāk, ka mums finālā nebija jāspēlē pret "Babīti"," uzskata Leitis.

"Mūsu komandā ir divi jaudīgākie uzbrucēji no malām - Ance Auziņa un Inese Jursone, kas arī ļāva mums iekļūt Baltijas līgas finālā. Uzskatu, ka šis pāris bija spēcīgākais uzbrucēju tandēms Baltijā," izteicās treneris.

Šosezon "Jelgava"/LU komandai ne tikai izdevās kļūt par Latvijas čempionēm, bet arī izcīnīt otro vietu Baltijas līgas turnīrā, izšķirošajā mačā par zeltu piekāpjoties Igaunijas vienībai "Kohila".

Pats Leitis uzskata, ka aizritējušo sezonu var vērtēt kā labu, jo Baltijas līgas turnīra pusfinālā Latvijas komanda samērā negaidīti pamanījās uzvarēt regulārajā sezonā triumfējušo Lietuvas vienību "Achema".

"Bijām vienīgā komanda, kas viņiem sezonas laikā ne reizi nezaudēja," sacīja Leitis.