ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. FK «Jelgava» piedzīvo pirmo zaudējumu – Olainē mūs smagi ar 0:3 pārmāca «Skonto»

Uldis Veilands

2014. gada 14. aprīlis 00:07

2292
Futbols. FK «Jelgava» piedzīvo pirmo zaudējumu – Olainē mūs smagi ar 0:3 pārmāca «Skonto»

Pirmos punktus šāgada Latvijas virslīgas čempionātā zaudējuši, iepriekšējā kārtā spēlējot 0:0 Jūrmalas «Spartaku», svētdien jelgavnieki nu jau iecienītajā Olaines stadionā uz maču ar titulēto «Skonto» devās kā turnīra līderi (7 punkti 3 spēlēs). Nu no šī goda nācās šķirties. Ar šo maču tika pārtraukta «Jelgavas» vienpadsmit Latvijas virslīgā nezaudēto spēļu sērija, kura bija iesākusies jau pagājušajā sezonā, savukārt «Skonto» guvusi savu otro uzvaru (3 spēlēs) šopavasar.

Kā vērtēja FK «Jelgava» valdes loceklis Ainārs Tamisārs, galveno pārsteigumu sagādājuši «Jelgavas» treneri, pret Latvijas vicečempioniem «skontiešiem» rezervē  atstājot uzbrucējus Vitāliju Kozlovu un Oļegu Malašenoku (varbūt gatavojoties 16. aprīļa spēlei Liepājā?), bet maču uzsāka Dmitrijs Medeckis un Deniss Petrenko, kā arī Andrejs Kiriļins, ko drīz vien traumas dēļ nācās nomainīt Borisam Bogdaškinam.  Sākumsastāvā pirmo reizi šosezon bija Artis Lazdiņš, kā arī Maksims Daņilovs.

Divus vārtus «Skonto» labā guva Ņikita Ivanovs, vienus – Sergejs Kožans, turklāt  visi trīs vārti tika gūti no pašas vārtu priekšas, cīnoties ar aizsargiem vai vārtsargu (0:2 bija jau pēc pirmā puslaika).

Tagad par vienīgajiem līderiem kļuvuši FK «Ventspils» futbolisti, kas tā saucamajā Kurzemes derbijā ar 3:2 pieveica FK «Liepāja» komandu. Pirmais trijnieks tagad izskatās šādi: FK «Ventspils» – 9 punkti (3 spēlēs); FK «Liepāja» – 7 punkti (4 spēlēs); FK «Jelgava» – 7 punkti (4 spēlēs).