ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Jelgavnieki «samierinās» ar Latvijas čempionāta sudrabu

Maija Laizāne

2014. gada 6. aprīlis 21:03

3626
Volejbols. Jelgavnieki «samierinās» ar Latvijas čempionāta sudrabu

Pēc jelgavnieku vakardienas panākuma Rīgā «Biolars/Jelgava» un «RTU/Robežsardze» duelis Latvijas čempionāta sērijā līdz trīs uzvarām pārcēlās uz Zemgales Olimpisko centru, kur šodien mājinieki ar 1:3 piekāpās gan spēlē, gan sērijā, nopelnot sudraba medaļas.

«Esam «Schenker» līgas superkausa un Latvijas kausa īpašnieki, nopelnīts sudrabs Latvijas čempionātā, tā kā sezona aizvadīta ļoti labi,» ar atskatu uz kopējiem panākumiem nelielo sarūgtinājumu par šodienas iznākumu pēcspēles sarunā slāpēja jelgavnieku galvenais treneris Jurijs Deveikus. «Šodien arī – puiši malači, ka cīnījās līdz galam, arī mainītās spēlētāja pozīcijās, jo traumas dēļ laukumā nevarēja iziet Edgars Baiks, slimības dēļ – Andrejs Baburovs.»

Galvenā diagonāles spēlētāja lomu šādā situācijā uzņēmās un kā rezultatīvākais maču aizvadīja jaunais Kārlis Pauls Levinskis, nopelnot 18 punktu. Starp aktīvākajiem punktu guvējiem arī Ēriks Voroņko, (14), Rolands Ozoliņš (12), Pēteris Aukmanis (10).

Visas spēles scenārijā, iespējams, izšķirošs bija pirmais sets, kura vidusdaļā mājinieki atdeva sākotnēji iemantoto pāris punktu vadību pretiniekam, beigu daļā ar diviem izrāvieniem to atkal atguva, tika pat pirmie pie setbumbas, tomēr pēdējo vārdu paņēma rīdzinieki (25:27).

Otrajā korekcijas ienesa Baika trauma un Matīsa Gabduļļina stāšanās pirmā tempa vietā, pretinieks tikmēr ievāca piecu punktu pārsvaru, ko jelgavniekiem līdz beigām neizdevās likvidēt(19:25). Toties trešajā Raimonda Vildes vadītie «RTU/Robežsardze» vīri visai dīvainā un nākamajiem čempioniem teju nepiedodamā veidā pamanījās pusi epizožu noslēgt ar gremdi vai servi autā, kamēr mūsējiem 16:5, 20:9, 22:11, 23:13 un 25:14.

Ceturtā seta notikumi tomēr apliecināja, ka tas bijis pārpratums, – pārtraukumos jelgavniekiem 8:6 un 16:15, galotnē vēl 22:22, bet noslēgumā trīsreiz nobloķēts Ēriks Voroņko un 22:25.