ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Jelgava/LU» sper platu soli pretī Latvijas zeltam

Uldis Veilands

2014. gada 6. aprīlis 17:04

6792
Volejbols. «Jelgava/LU» sper platu soli pretī Latvijas zeltam

«Lai arī uzvarējām bez lieka sasprindzinājuma, nevar teikt, ka zelta medaļas jau būtu rokā,» pēc trīssetu uzvaras (12; 17; 22) pār «RSU/MVS» volejbolistēm Latvijas čempionāta pirmajā finālspēlē svētdien Jelgavas Sporta hallē neatkarīgi viens no otra bilda gan «Jelgava/LU» komandas kapteine Ance Auziņa, gan galvenais treneris Jānis Leitis.

Jelgavnieces pirmo finālmaču sāka savā ierastajā sākuma sastāvā (Ance Auziņa, Inese Jursone, Ilze Liepiņlauska, Līva Sola, Antra Šverna, Sanda Ragozina, libero Kristīne Lece)  un tikpat ierasti izvirzījās vadībā. Vēlāk cīņas gaitā iesaistījās arī Anna Lejiņa un pēc ilgāka pārtraukuma, kas saistīts ar demogrāfisko jautājumu risināšanu, arī Jana Pogožeļska.

Iespējams, pārāk daudz fiziskā un garīgā spēka «Rīgas Stradiņa universitātes/Minusas volejbola skolas» audzēknēm bija prasījis iepriekšējā vakara mačs Babītē, kurā pēc 0:3 zaudējuma (pirmajā pusfināla spēlē «RSU/MVS» savā laukumā Rīgas 49.vidusskolā uzvarēja tikai ar 3:2) saskaņā ar visai dīvaino nolikumu visa pusfināla uzvarētāju noskaidroja tā saucamais «zelta sets». Tajā «RSU/MVS» pamanījās uzvarēt objektīvi spēcīgākās SK «Babīte» volejbolistes ar 15:11, iekļūstot finālmačā par zelta medaļām, «Babītes» sportistēm atvēlot vien cīņu par bronzu.

«Vispār pēc Baltijas līgas mačos izcīnītā sudraba jūtams tāds neliels atslābums,» atzina «Jelgava/LU» kapteine un rezultatīvākā spēlētāja A.Auziņa, «tomēr cīnīsimies par Latvijas zeltu, cik vien jaudas.»

Pirmajā spēlē par trešo vietu SK «Babīte» ar 3:1 (25:23; 25:18; 23:25; 28:26) pārspēja «Murjāņi/Zeltaleja» volejbolistes. Galīgais godalgu sadalījums tiks noteikts 12. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas zālē.

Tomēr ne «Jelgava/LU» galveno treneri Jāni Leiti, ne vairākas labākās spēlētājas īpaša atpūta negaida. Maijā Latvijas sieviešu izlase treneru J.Leiša un Ingunas Minusas vadībā startēs Eiropas čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā Zviedrijā, kur pretinieces būs Zviedrijas, Gruzijas un Norvēģijas izlases. No «Jelgava/LU» spēlētājām izlasē visdrīzāk tiks iesaistītas Sanda Ragozina, Kristīne Lece, Līva Sola. Ceļš uz izlasi pavērts arī Ancei Auziņai, bet kā būs to savienot ar darbu fitnesa sporta klubā «Panatta», Ance vēl nav izlēmusi. Tas pats attiecas uz pludmales volejbolu vasarā...