ZZ.lv ARHĪVS

Vasarā norisināsies „U16” čempionāts basketbolā

Infinitum 8

2014. gada 4. aprīlis 00:00

113
Vasarā norisināsies „U16” čempionāts basketbolā

„VEF Rīga” komandas menedžere Laila Spaliņa pastāstīja, ka šī gada vasarā Latvijā norisināsies Eiropas „U16” jeb 16 gadus veco basketbolistu čempionāts. Treneris Jānis Gailītis, kurš ir arī „VEF Rīga” treneris, ir Latvijas „U16” izlases galvenais treneris un piedalīsies arī šī čempionāta tiesāšanā.

No 20. līdz 30. augustam Latvijā norisināsies „U16” vecuma grupas Eiropas čempionāts basketbolā. Šīs vecuima grupas Eiropas čempionāts Latvijā pēdējo reizi tika rīkots 2001.gadā un toreiz valstsvienības sastāvā kā spēlētājs laukumā devās arī Jānis Gailītis, kurš tagad jau ir „VEF Rīga” treneris un „U16” Latvijas izlases galvenais treneris.

Jānis Gailītis strādā ne tikai ar „VEF Rīga” komandu, bet arī ar jauno basketbolistu maiņu VEF skolā. No jaunajiem sportistiem vairāki būs arī kandidātu lokā gaidāmajā Eiropas „U16” čempionātā.

„Nav šaubu, Latvijas kadeti cītīgi aizvada gatavošanās posmu Eiropas „U16” čempionātam un strādā, lai sasniegtu labākos rezultātus. Par profesionālo sniegumu liecina arī uzvara februārī notikušajā prestižajā turnīrā Turcijā. Savukārt viens no talantīgākajiem Latvijas „U16” vecuma grupas spēlētājiem Rodions Kurucs pirms neilga laika parakstīja ilgtermiņa līgumu ar „VEF Rīga” klubu,” pastāstīja „VEF Rīga” menedžere Laila Spaliņa.

Vai zināji?
• Basketbola klubs "VEF Rīga" ir viens no senākajiem šī sporta veida klubiem Latvijā un kopš 2009. gada ir SMScredit.lv atbalstīto sporta komandu vidū. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, šķēpmetējs Ainārs Kovals, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, futbola komanda "FS METTA/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".
• Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.