ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Jaunais teātris aicina uz melno komēdiju «Uz kailas pannas»

www.zz.lv

2014. gada 1. aprīlis 22:36

916
Jelgavas Jaunais teātris aicina uz melno komēdiju «Uz kailas pannas»

Melnbalta karikatūra par politiku, seksu un sapņiem – tā dažos vārdos Jelgavas Jaunais teātris raksturo izrādi «Uz kailas pannas», ko 11. aprīlī pulksten 19 piedāvā noskatīties Jelgavas kultūras namā «Rota».

«Uz kailas pannas» ir pēc poļu karikatūrista un dramaturga Slavomira Mrožeka īso lugu motīviem veidota melnā komēdija, kas nule piedzīvojusi pirmizrādi.

«Mūsu stāsts sākas uz atklātā jūrā peldoša plosta, kur trīs vīri izlemj apēst vienu no sava vidus... Izdzīvošana, kā izrādās, nav šīs necilvēciskās rīcības motīvs,» atklāj iestudējuma aktieri.

«Izrādes otrajā daļā mēs pārceļamies uz nomaļu kafejnīcu, kas jau ilgāku laiku kalpojusi par satikšanās punktu divām pēc mīlestības izsalkušām sievām (nu jau atraitnēm)… Neviltots ir viņu pārsteigums, kad atklājas, ka abas gaida vienu un to pašu pavadoni,» stāsta izrādes veidotāji, piebilstot, ka žanrs ļāvis aizskart ne vien kanibālisma, bet arī citas, vēl pikantākas tēmas.

«Iestudējums noslēdzas kādā pamestā pagrabā, kur saduras divas konkurējošas apbedīšanas biroju vadītājas, lai tiktos ar savu klienti. Viņas darīs visu, lai tikai dabūtu otru prom no šī pagraba,» tā Jelgavas Jaunā teātra trupa.

«Mēs visi esam pēc kaut kā izsalkuši šajā dzīvē, bet ne vienmēr mums izdodas apmierināt savu «ēstgribu», neapdedzinot sevi un citus. Par to tad arī mūsu stāsts – baiļu un iegribas, apmierinājuma un iekāres, atzinības un laimes alkstošiem cilvēkiem, kuri bieži vien domā tikai un vienīgi paši par sevi,» par izrādes motīviem izsakās Jaunā teātra režisors Rihards Svjatskis.