ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Ozīšiem» pirmā uzvara LČ bronzas sērijā

Maija Laizāne

2014. gada 27. marts 22:14

107
Volejbols. «Ozīšiem» pirmā uzvara LČ bronzas sērijā

«Schenker» līgas Latvijas čempionāta sērijā par bronzas medaļām šovakar pirmajā spēlē Ozolnieku Sporta namā mājinieki svinēja 3:0 uzvaru pār «Daugavpils Universitāti».

Daugavpilieši bija atbraukuši tikai septiņu vīru sastāvā, tāpēc noteikumi neļāva izmantot libero spēlētāju. Arī Ozolnieku komandā pēdējā laikā ierasto divu libero vietā bija tikai Toms Benjavs, jo Uģis Puķītis ārstē muguras traumu.

Lai arī acīm redzami pārliecinošāk laukumā darbojās mājinieki, daugavpilieši ikvienā no trim setiem, īpaši galotnēs, nopietni apdraudēja pozitīvo iznākumu. Pirmajā setā pēc «ozīšu» 21:17 pretinieks panāca 22:22, 23:23, 24:24, un tikai tad Armanda Āboliņa pūles uzbrukumā un Kārļa Volodina – blokā vainagojās panākumiem (26:24). Otro mūsējie lielākoties bija vadībā, kas dažbrīd sasniedza pat piecus punktus, bet galotnē pēc 24:20 drīz vien atkal 24:23, un setbumba par laimi bija pretinieka serve autā (25:23).

Trešajā setā abus tehniskos pārtraukumus Ozolnieku volejbolistiem jau nācās aizvadīt iedzinēju noskaņojumā, bet pēc 12:16 rezultātu izdevās izlīdzināt un pārņemt vadību, noturot to līdz beigām (25:22).

Rezultatīvākais jelgavnieku statistikā ar 21 punktu Gatis Garklāvs, 14 Aivim Āboliņam, 12 Armandam Āboliņam.

Nākamā spēle «ozīšiem» svētdien Daugavpilī, bet tepat Zemgales Olimpiskajā centrā norisināsies otrais fināla sērijas mačs starp «Biolars/Jelgava»  un «RTU/Robežsardze» komandām.