ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Studentu teātris ieguvis galveno balvu XV Studentu teātra dienās

www.zz.lv

2014. gada 24. marts 19:17

4491
Jelgavas Studentu teātris ieguvis galveno balvu XV Studentu teātra dienās

«Prieks un lepnums! 15.Studentu teātra dienās pār mums nolija varens balvu lietus!» tā par pārsteigumu Studentu teātra dienu apbalvošanas ceremonijā priecājas Jelgavas Studentu teātra aktieri.

Kā teikts LLU interneta mājaslapā, 15.Studentu teātra dienās piedalījās Latvijas augstskolu teātru un jauniešu teātra studiju dalībnieki. 22. martā norisinājās visu studentu teātru priekšnesumu – izrāžu fragmentu – skate. Aktieru sniegumu vērtēja profesionāla žūrija, kuras sastāvā bija pieredzējuši režisori, teātra kritiķi un horeogrāfi.

Pagodinošo Studentu teātra dienu galveno balvu "Āksta cepuri" šogad saņēma LLU Jelgavas Studentu teātris un tā režisore Astra Kacena par epifāniju performanci "Iegriez Ziedoni!".

Balvas saņēma arī Jelgavas Studentu teātra talantīgie aktieri. Teātra režisora Mihaila Gruzdova speciālo balvu nominācijā "Labākā aktrise" ieguva Dace Žūriņa, bet nominācijā "Labākais aktieris" balvu saņēma Mārtiņš Muitinieks.

Jelgavas Studentu teātra sniegumu kā izcilu novērtēja arī cienījamā literatūrzinātniece un teātra kritiķe Silvija Radzobe, to atzīmējot arī sava personīgā Twitter konta ierakstā.

Pasākuma apbalvošanas ceremonijas laikā S.Radzobe Jelgavas Studentu teātra aktieriem pasniedza arī savu speciālbalvu par itāļu futūristu teātra tradīcijas novatorisku interpretāciju.

Teātris tika sumināts arī ar Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāna Uģa Bratuškina speciālo balvu par veiksmīgāko spēles laukuma un tā poētisku izmantošanu.

Studentu teātra dienas jau 15.reizi organizēja Rīgas Tehniskā universitāte. Šī gada teātra dienu tēma bija "Vērtības".