ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. «Ozīši» nepadodas; pusfināla sērijā 2:2

Maija Laizāne

2014. gada 22. marts 20:21

247
Volejbols. «Ozīši» nepadodas; pusfināla sērijā 2:2

Zemgales Olimpiskajā centrā šovakar norisinājās «Schenker» līgas Latvijas čempionāta pusfināla ceturtā spēle starp «Biolars/Jelgava» un «Poliurs/Ozolnieki» komandām. Ar 3:1 uzvaru svinēja Ozolnieku volejbolisti.

Sērijas pirmajā spēlē Ozolniekos mājinieki piekāpās piecu setu spēlē, otrajā mačā Zemgales Olimpiskajā centrā jelgavniekiem jau uzvarai pietika ar četriem, trešajā atkal Ozolniekos mājinieki četros setos tika pie pirmās uzvaras. «Mēs nepadosimies,» pēcspēles sarunā solīja «ozīšu» kapteinis Ivo Baranovskis, un šodien solījums turēts.

Pirmajā setā izvirzījušies vadībā, «Poliurs/Ozolnieki» volejbolisti baudīja pārsvaru abos tehniskajos pārtraukumos (8:6, 16:13) un setu noslēdza ar 25:19 savā labā. Otrajā setā desmit reizes tika fiksēts līdzīgs rezultāts, bet pēc 17:17 vadību vairs no rokām neizlaida mājinieki – 25:22 un 1:1.

Trešajā atkal spēle ritēja punkts punktā, bet pēc 18:18 ar vairākām veiksmīgām bloka epizodēm mačbumbai apņēmīgāk tuvojās Ozolnieku volejbolisti, un galarezultātā 25:20 viņu labā.

Ceturtais sākās ar trim jelgavnieku kļūmēm, un treneris Jurijs Deveikus pieprasīja pirmo pusminūtes pārtraukumu. Drīz vien ar veiksmīgu uzbrukumu un serves eisu 5:5 panāca jaunais Kārlis Levinskis, un uz pusminūtes sarunu savējos jau aicināja Ozolnieku treneris Aldis Bērziņš.  Pirmajā tehniskajā pārtraukumā «ozīšiem» divu punktu pārsvars, ko mājiniekiem vēl izdevās sadeldēt (9:10), bet tad īsā laika sprīdī jelgavnieki iekrita sešu punktu dziļā «bedrē», no kuras vairs nespēja izrāpties. Noslēgumā 17:25, spēlē 1:3, un sērijas izšķirošais mačs pārceļas uz Ozolnieku Sporta namu, kur rīt sākums pulksten 16.

Rezultatīvākie ozolnieku rindās bija Gatis Garklāvs (19), Raimonds Vilmanis (17, no tiem 8 blokā) un Kārlis Volodins (10), jelgavnieku komandā – Rolands Ozoliņš ar 14 punktiem, Andrejs Baburovs ar 12 un Edgars Baiks ar 10.