ZZ.lv ARHĪVS

Hokejs. «Zemgale/LLU» svin sezonas noslēgumu un saņem virslīgas čempionāta bronzas medaļas

Maija Laizāne

2014. gada 21. marts 20:14

4166
Hokejs. «Zemgale/LLU» svin sezonas noslēgumu un saņem virslīgas čempionāta bronzas medaļas

Ar jelgavnieku izcīnītajām virslīgas čempionāta bronzas medaļām Jelgavas Ledus hallē šodien bija ieradies LHF prezidents Kirovs Lipmans. Tās saņemt tika aicināti sezonas varoņi «Zemgale/LLU» hokejisti, komandas galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs un trenera asistents Andris Leitis.

Jelgavas pieaugušo hokejam tas ir pirmais lielais panākums kopš 2002. gada, kad Ledus halles darbības otrajā sezonā tika izveidota virslīgas komanda. Toreizējā «ASK/Zemgale» gan pastāvēja tikai gadu. Pēc tam vairākas sezonas dažādu treneru vadībā aizvadīja HK «Zemgale», vēlāk, iesaistot Ledus sporta skolas audzēkņus, jau «Zemgale/JLSS», bet šajā sezonā galvenā trenera J. Linkēviča vadībā līdz pusfinālam un bronzas medaļām aizcīnījās «Zemgale/LLU»: Artjoms Ogorodņikovs (komandas kapteinis), Miks Komuls, Gatis Gricinskis, Viktors Jasjonis, Raimonds Upenieks, Jānis Bullītis, Olafs Aploks, Rihards Remiņš, Reinis Demiters, Rihards Štrauss, Juris Ziemiņš, Klāvs Plānics, Artūrs Batraks, Jorens Grauds, Edgars Kamoliņš, Māris Miezis, Kristaps Millers, Artūrs Āboliņš, Kaspars Krāģis, Klāvs Maleckis, Lenards Roze, Raivis Kurņigins, Jānis Golubovičs, vārtsargi Reinis Repšs un Toms Nuka.

Komandu sveica pilsētas pašvaldības pārstāvji, 1000 eiro kluba attīstībai dāvāja Sporta servisa centrs, ar balvām bija ieradušies un turpmākus panākumus vēlēja finansiālie atbalstītāji no «Lielvircava Agro», «Kia Mītava», «Uzvara Lauks», SIA «Lija» un «Otto», piecus savus studentus – R.Štrausu, A.Batraku, K.Plānicu, K.Milleru un K.Malecki īpaši sumināja LLU un augstskolas Sporta kluba vadība. 

Cīņas par augstākā kaluma godalgām vēl turpina «Kurbads» un «Rīga/Prizma», bet no abām pārējām pusfinālistēm «Ozolnieki/Monarch» un «Zemgale/LLU» bronza pienācās tai, kas ieņēma augstāku vietu regulārajā turnīrā. «Mūsu otrā vieta bija simtprocentīgi nopelnīta – to apliecina arī statistika. Aiz līdera «Kurbada» esam otrajā vietā pēc gūtajiem vārtiem, mums ir otra labākā iemesto un ielaisto vārtu starpība, otrs mazākais soda minūšu skaits (aiz «Daugavpils»). Tāpat kā «Monarch» esam nospēlējuši divus mačus «sausā», un varēja būt arī trešais, ja ne tie nelaimīgie vārtu stabiņi Daugavpilī. Esam trīs spēlēs uzvarējuši «Kurbadu», četrās spēlēs «Prizmu» un sešās  «Dinamo/Junioru»,» «pierādījumus» uzskaita J.Linkevičs.

Pieci komandas hokejisti ir turnīra rezultatīvāko desmitniekā – G. Gricinskis piektajā, M. Komuls sestajā, V.Jasjonis astotajā, R. Remiņš desmitajā vietā. Sestais rezultatīvākais starp aizsargiem ir R.Demiters. Divus mēnešus pēc kārtas jelgavnieki – Gricinskis un Demiters – tika atzīti par turnīra vērtīgākajiem spēlētājiem.

Pieci komandas spēlētāji Latvijas studentu izlases sastāvā piedalījās Pasaules universiādē,  Olafs Aploks un Artūrs Āboliņš bija uzaicināti uz Latvijas U20 izlasi Žoltoka turnīrā, bet jauno vārtsargu Tomu Nuku pēc šīs sezonas esot nolūkojis Latvijas U18 izlases treneris Ēriks Miļūns.

Foto: Agris Samcovs