ZZ.lv ARHĪVS

Bērnu rati – kā izvēlēties un kur pirkt

Infinitum 8

2014. gada 20. marts 00:00

1758
Bērnu rati – kā izvēlēties un kur pirkt

Bērnu rati ir neatņemams riteņu transportlīdzeklis, kas vecākiem ļauj droši transportēt zīdaiņus un mazus bērnus. Šeit ir daži padomi, kā iegādāties piemērotus bērnu ratus.

Bērnu ratu veidi un to drošība
Tā kā ratiņi paredzēti atšķirīgu vecumu bērniem, tad tirgū var atrast ļoti dažādus ratiņu modeļus: universālie, sporta, kombinētie un pat dvīņu, kas paredzēti vairāk nekā 1 bērna pārvadāšanai. Vieni no parocīgākajiem ir kombinētie ratiņi, jo tajos bērnu var novietot sēdus, daļēji guļus un pilnīgā guļus pozīcijā.

Lielākā daļa bērnu ratiņu ir droši paši par sevi, bet vienmēr ir jāpievērš uzmanība vairākām būtiskām lietām, kas garantēs augstāku drošības pakāpi, lai izvairītos no traumām:
• Iegādājieties pazīstamu ražotāju ratiņus, par kuriem droši zināt, ka tie atbilst drošības standartiem;
• Nekad neatstājiet bērnus vienus bez uzraudzības, kamēr viņi atrodas ratiņos;
• Vienmēr ievērojiet drošības norādes veicot ratiņu montāžu, locīšanu, bremžu izmantošanu u.c.;
• Izvairieties no iepirkšanās maisu vai somu likšanas uz ratiņu rokturiem, jo tie var veicināt ratiņu apgāšanos.

Iegādājoties ratiņus vēl būtu jāveic neliela izpēte un jāvelta laiks, lai atrastu tos ratiņus, kas atbilst dzīvesveidam, ne tikai izvēlēties tos, kas tajā mirklī šķiet piemērotākie. Jums ir jāizvēlas ratiņi, kas ir droši un viegli izmantojami, ņemot vērā pārvietošanos dažādos laika apstākļos, pārpildītās ielās un to manevrēšanas iespējas.

Cik lielu daļu budžeta atvēlēt ratiņu iegādei?
Daži vecāki izvēlas iegādāties lētāka zīmola ratus, kurus aizstāt vēlāk, kad ģimenē atkal būs pieaugums. Tikmēr citi dod priekšroku dārgākiem modeļiem, kas kalpo vairākus desmitus gadu. Tā kā ražotāju un viņu piedāvātie bērnu rati ir tik plašā klāstā, katrs var atrast savām vajadzībām un budžetam piemērotākos bērnu ratus.

Vienā no Latvijas populārākajiem interneta veikaliem 220.lv ir plašs bērnu ratu klāsts no tādiem zīmoliem, kā ABC Design, Britton, Milly Mally, Graco - gan atsevišķi rati, gan komplekti dažādās cenu kategorijās. Nopērkami arī aksesuāri ar piegādi visā Latvijā.